Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ολίγον ρατσιστής, ολίγον φιλοχρυσαυγίτης και πολύ μνημονιακός ο νέος Υπουργός Παιδείας

Ένα λαμπρό μέλλον ανοίγεται μπροστά μας! Τα προβλήματα της χτεσινής μέρας είναι παρελθόν! Πραγματοποιήθηκε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός! Η λίστα του γέλιου και των δακρύων είναι μεγάλη. Ο «τσεκουροφόρος» Μάκης Βορίδης στο Υπουργείο Υγείας, o Βασίλης Κικίλιας στο Προστασίας του Πολίτη και ο Ανδρέας Λοβέρδος… στο Υπουργείο Παιδείας.
Αλλά ποιος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος;

Τον Απρίλιο του 2010 δηλώνει για την απόβαση του ΔΝΤ στην χώρα: «Αν τους πετάξουμε έξω από τη χώρα, τότε η χώρα θα πτωχεύσει».
Τον Ιούλιο του 2011 θα συνεχίσει να μας τα λέει ντόμπρα, καθαρά και ξάστερα: «Ξέρω τον εχθρό μου… Το 1 εκατομμύριο υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο...» Στην προσπάθεια του να συκοφαντήσει με ισοπεδωτικά και ψευδή επιχειρήματα ολόκληρους κλάδους ξέχασε να μας πει πόσα λεφτά έχει πάρει αυτός από την τσέπη μας και πόσα υπουργεία έχουν στελεχώσει συγγενείς και φίλοι...
Την πολιτική του σταδιοδρομία όμως, σφράγισε η στιγμή της διαπόμπευσης των-κατά πως ισχυρίζονταν οι αρχές-οροθετικών γυναικών, έξι μέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους και χαρακτηρίζοντάς τες «απασφαλισμένη υγειονομική βόμβα». Σε ένα ψηφοθηρικό κρεσέντο ρατσισμού, ο τότε υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «είναι ανάγκη να απελαθούν οι ιερόδουλες φορείς του AIDS, προκειμένου να πάψουν να συνιστούν απειλή για την ελληνική οικογένεια». Βέβαια όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα δεν ήταν όλες μολυσμένες με τον ιό… αλλά αυτά συμβαίνουν. Συμβαίνουν σε μια χώρα που προστατεύει μεγαλοεπιχειρηματίες και εξευτελίζει ιερόδουλες, ναρκομανείς και οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει με ευκολία στον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας έχουν επιβάλλει.
Πέραν από τις ρατσιστικές θέσεις του απέναντι στους φορείς του aids, χάιδεψε με τη σειρά του - όντας εκτός κυβέρνησης - τα ναζιστικά αυτιά της Χρυσής Αυγής και επίσημα, δηλώνοντας το Φεβρουάριο του 2013 τα εξής: «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα», τη χαρακτήρισε «ελληνική Χεζμπολάχ» καθώς και ότι «κάνει ακτιβισμό πάνω σε μεγάλα προβλήματα».
Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι η παιδεία θα βρεθεί σίγουρα στο στόχαστρο ειδικά σε μια εποχή που έχουν κάνει την εμφάνιση τους το Νέο Λύκειο, οι διαθεσιμότητες και οι αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών, που το δημόσιο-δωρεάν-δημοκρατικό πανεπιστήμιο δέχεται την πιο σφοδρή επίθεση με Σχέδια Αθηνά, Καταργήσεις και Συγχωνεύσεις τμημάτων, Αξιολογήσεις, Περικοπή σε Σίτιση-Στέγαση και Συγγράμματα. Την ίδια ώρα πάντα που ο καταστροφικός οργανισμός μας χτυπάει την πόρτα...
Όπως και να χει από τα θρανία των κυβερνήσεων της κοινωνικής καταστροφής ο κ. Λοβέρδος αποφοίτησε με άριστα και δίκαια θεωρείτε ένας από τους καλύτερους μαθητές των μνημονιακών πολιτικών. Για την ακαδημαϊκή κοινότητα προμηνύονται μέρες δύσκολες και ανηφορικές. Η ολοκλήρωση του έργου της διάλυσης της εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί από τα σίγουρα χέρια ενός έμπειρου διαχειριστή έτοιμο να συγκρουστεί με όσους υπερασπίζονται το μέλλον του πανεπιστημίου και την αξιοπρέπεια των φοιτητών.

Παρ’ όλα αυτά το φοιτητικό κίνημα έχει αποδείξει ότι τέτοιες λογικές τις στέλνει στον κάδο των αχρήστων. Όπως απάντησε στους νόμους εκτρώματα της Γιαννάκου, της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου έτσι θα απαντήσει και σε ο,τι θα φέρει ένας από τους πιο χυδαίους Υπουργούς που θα κληθούμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε.

Εμπρός για τις μάχες της γενιάς μας! Για ένα δημόσιο-δωρεάν-δημοκρατικό πανεπιστήμιο. Να τον διαπομπεύσουμε και να τον ανατρέψουμε.

Α και Αντρίκο... Καλή αρχή!
ΑΕΠ-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου