Ποιοί είμαστε

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (Α.Ε.Π.) είναι μια αριστερή συλλογικότητα (σχήμα), που δραστηριοποιείται στο σύλλογο φοιτητών μαθηματικού Αθήνας, ανεξάρτητη απ’ τους μηχανισμούς της κυρίαρχης πολιτικής. Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά με απόψεις και προτάσεις που συζητιούνται και συνθέτονται και μπορεί σε αυτήν να συμμετέχει όποιος φοιτητής θέλει ισότιμα. Θεωρούμε πώς η πολιτική πρέπει να παράγεται από τα κάτω με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, σε αντίθεση με το μοντέλο της παράταξης-μεταφορέα της κομματικής γραμμής.

Πιστεύουμε ότι η λύση των προβλημάτων έρχεται μέσα από τη μαζική και ενεργή συμμετοχή όλων μας στις συλλογικές διαδικασίες και στους συλλογικούς αγώνες. Αποτελεί τη μοναδική διέξοδο και έκφραση των φοιτητών για μια διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη της εξάρτησης και των πελατειακών σχέσεων με τους καθηγητές. Είμαστε αριστεροί γιατί απέναντι στα ατομικά συμφέροντα και τη διαπραγμάτευση απαντούμε με συλλογικές διαδικασίες και δράσεις, τις γενικές συνελεύσεις και τα μαζικά κινήματα.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε σε μικρές και μεγάλες μάχες μέσα και έξω απ’ τη σχολή. Ήταν τα πλαίσιά μας που με το ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενό τους έβαλαν τον σύλλογο στο δρόμο του αγώνα.


Στη μάχη για δωρεάν σίτιση και στέγαση, στη μάχη για να μην κλείσουν οι φοιτητικές εστίες, να μην πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για δίδακτρα ή συγγράμματα διαλέγουμε τον δρόμο του συλλογικού αγώνα, της σύγκρουσης με το υπουργείο και την κυβέρνηση, όχι του ατομικού βολέματος και του ρουσφετιού.

Μαζί με αντίστοιχες συλλογικότητες πανελλαδικά σε ΑΕΙ-ΤΕΙ συγκροτούμε την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Ε.Α.Α.Κ.).

 Ενιαία Ανεξάρτητη  Αριστερή Κίνηση ή απλώς Ε.Α.Α.Κ.

Η ΕΑΑΚ είναι γέννημα και παράλληλα τροφοδότης των μαζικών και δυναμικών φοιτητικών αγώνων της δεκαετίας του 90. Των αγώνων ενάντια στους νόμους Κοντογιαννόπουλου το 90-91, Σουφλιά το 93, Γ.Παπανδρέου το 95, Αρσένη το 97-99, Ευθυμίου το 2001 και Γιαννάκου το 2007. Πρεσβεύει την ανάγκη όχι για άλλη μία αριστερά, αλλά για μια Άλλη Αριστερά, ενωτική, ανεξάρτητη, αμεσοδημοκρατική, αντικαπιταλιστική...

Είμαστε:

Αριστερή: Γιατί βλέπουμε γύρω μας ένα κόσμο που δεν ταιριάζει στις ανάγκες μας, που καταστρέφει τα όνειρά μας. Γιατί βιώνουμε την καταπίεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Γιατί παλεύουμε για την απελευθέρωση και βλέπουμε την ανατροπή ως την μόνη ρεαλιστική λύση. Γιατί αρνούμαστε τον ατομικό δρόμο και παλεύουμε να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις ακόμα και στα ατομικά προβλήματα.
Ανεξάρτητη: Από το κράτος και τα αστικά κόμματά του, με δικές της πολιτικές ανεξάρτητες διαδικασίες για τη λήψη των αποφάσεων. Ανεξάρτητη από την τη κυρίαρχη πολιτική, τις επιχειρήσεις και τους καθηγητές. Δεν οδηγούμαστε από κανένα-λογοδοτούμε μόνο στον κόσμο της σχολής.
Αντικαπιταλιστική: Θέλουμε να είμαστε μια αριστερή κίνηση που θα παλεύει για την ανατροπή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων, στο πανεπιστήμιο αλλά και στην κοινωνία, παλεύοντας παράλληλα για τη βελτίωση των όρων που σπουδάζουμε και θα δουλέψουμε αύριο. Θέλουμε μια αριστερά αντικυβερνητική, ενάντια στην ΕΕ, που θα αμφισβητεί πτυχές του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος παλεύοντας για το κοινωνικά αναγκαίο και όχι για το καπιταλιστικά εφικτό, για όσα δηλαδή έχουμε ανάγκη. Μια αριστερά που απορρίπτει το υπάρχον κοινωνικοπολιτικό σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης της κοινωνικής πλειοψηφίας από την κυρίαρχη πολιτική και το καπιταλιστικό σύστημα.

Στον αγώνα για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, σε καλούμε να πορευτούμε μαζί. Η κυβέρνηση (σημερινή ή αυριανή),ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ και όλο το σύστημα του κεφαλαίου συνεχίζουν να επιτίθενται στα δικαιώματά μας με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα. Ο αγώνας μας είναι διαρκής και θα συνεχιστεί. Γιατί δε θα υπακούσουμε σ’ αυτούς που καταπατούν τα δικαιώματά μας στην παιδεία, την εργασία, τη δημοκρατία.

Μαζί με τους εργαζόμενους, που πλήττονται κι αυτοί με το χειρότερο τρόπο, θα απαντήσουμε. Μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις, με τις συνελεύσεις των εργαζομένων, μακριά από τη γραφειοκρατία. Για τα σύγχρονα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματά μας. Ραντεβού λοιπόν στους δρόμους!!e-mail επικοινωνίας: aepeaak@hotmail.com