Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Μπορούμε εύκολα να διαγνώσουμε το τελευταίο διάστημα ότι ο φοιτητικός μας σύλλογος διανύει μια περίοδο ύφεσης μετά και το τέλος των κινηματικών διεργασιών του φθινοπώρου. Ένα κομμάτι των φοιτητών ξεκίνησε να μην νιώθει δικό του τον φοιτητικό σύλλογο και απομακρύνεται από αυτόν. Αυτό, ειδικά τώρα που η επίθεση Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ στις ζωές όλων μας εντείνεται και ξεσπά με όλο και περισσότερη αγριότητα, αποτελεί καταστροφικό και ανασταλτικό παράγοντα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της και την τελική ανατροπή της αφού διαλύει τον σύλλογο μας, το μόνο μέσο- όπλο που μας έχει μείνει για να αντισταθούμε. Έτσι, μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου αποφασίστηκαν να γίνουν τις επόμενες τρείς εβδομάδες μια σειρά από δράσεις του συλλόγου με σκοπό να τονώσουν τον σύλλογο αλλά και να φέρουν τους φοιτητές σε επαφή μαζί του.
Οι δράσεις είναι οι εξής:
  • Διεξαγωγή τουρνουά 5χ5 το Σαββατοκύριακο 14-15/6, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την εκμετάλλευσή του από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με μοναδικό σκοπό το κέρδος, αδιαφορώντας ακόμα και για τις ζωές ανθρώπων όπως βλέπουμε να συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Βραζιλία με το Μουντιάλ αλλά και ενάντια σε κάθε μορφής εξάρτηση και ναρκωτικό. Προκρίνουμε έναν αθλητισμό που ως μοναδικό του μέλημα θα έχει την διάπλαση του σώματος και του πνεύματος για την δημιουργία πραγματικά ελεύθερων ανθρώπων που θα παλέψουν για έναν άλλο δίκαιο και καλύτερο κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
  • 16-17/6 διεξαγωγή αντιφασιστικού διημέρου δράσεων και ενημέρωσης των φοιτητών αλλά και των γειτονιών γύρο από την Πανεπιστημιούπολη για την δράση αλλά και τον σκοπό που εξυπηρετεί οι φασισμός και οι υποστηρικτές του. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις με αντιφασιστικό υλικό και τις δύο μέρες από τις 9:00 μέχρι τις 11:00. Το διήμερο θα κορυφωθεί με συναυλία από φοιτητικά συγκροτήματα την Τρίτη 17/6 στις 15:00 στο αίθριο του κτηρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών.
  • Τετάρτη 18/6, εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «τι είναι ο οργανισμός που προσπαθούν να περάσουν αυτές τις μέρες από την Σύγκλητο του ΕΚΠΑ; πώς θα αλλάξει το πανεπιστήμιο μας; οι αλλαγές θα είναι προς το χειρότερο; πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε;». Επιδιώκουμε στην συζήτηση να μιλήσουν οι φοιτητές, να τοποθετηθούν και να ενημερωθούν για το ζήτημα των οργανισμών. Η εκδήλωση θα γίνει στις 13:00 στο αμφ 21!
  • Τετάρτη 25/6, εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «ο φασισμός το μακρύ χέρι του συστήματος, ποιοι επωφελούνται από αυτόν, πως μπορούμε να τον σταματήσουμε».
Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν αλλά και να βοηθήσουν στην διεξαγωγή των παραπάνω δράσεων που θα ενδυναμώσουν και θα ενεργοποιήσουν τον σύλλογο μας!
την μάχη της ζωής μας ή θα χάσει ο καθένας μόνος ή θα νικήσουμε όλοι μαζί!

Α.Ε.Π.-Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου