Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠ-ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ

Η ΠΑΣΠ τίμησε την φετινή επέτειο του πολυτεχνείου θυμίζοντάς μας τι σημαίνει χούντα. Σε μια πιστή αναπαράσταση των πρακτικών του ΕΑΤ-ΕΣΑ και ακροδεξιών συμμοριών όπως η ΕΚΟΦ και οι Κένταυροι.

Η νεολαία του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ δε δίστασε να πραγματοποιήσει ακόμα και απαγωγή (ή μάλλον παρακρατική σύλληψη) μιας φοιτήτριας της πληροφορικής, μέλος της ΕΑΑΚ, και σαν σωστοί παρακρατικοί προέβησαν σε κάθε λογής τραμπουκισμό, ξυλοδαρμό και βασανιστήρια κατά την κράτησή της. Όταν μέλη της ΕΑΑΚ που επιχείρησαν να απεγκλωβίσουν τη συντρόφισσα μας, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και μάρμαρα από την ΠΑΣΠ, ενώ κατά την διάρκεια όλων αυτών το παρακράτος είχε στο πλάι του τα ΜΑΤ να προστατεύουν και να καλύπτουν την νεολαία του μνημονίου. Μέχρι τώρα είχαμε δει μόνο χρυσαυγίτες να κάνουν κοινές επιθέσεις με τα ΜΑΤ σε αγωνιστές, πετώντας πλάι πλάι πέτρες και δακρυγόνα. Να λοιπόν που το παρακράτος έχει πολλές μορφές και εκφάνσεις, ειδικά σε μια περίοδο αυταρχικής θωράκισης του κράτους.

Όσο κι αν λένε οι ΠΑΣΠίτες ότι δεν συμφωνούν με την πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις απολύσεις, την ανεργία, την διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας, την καταστολή και την τρομοκρατία, ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ. Η ΠΑΣΠ δεν έχει απλώς εναρμονιστεί με την αντιλαϊκή, αυταρχική πολιτική του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αλλά γίνεται ο πιο σκληρός φορέας υλοποίησης αυτής της πολιτικής ενάντια σε μία ολόκληρη γενιά που βλέπει τα δικαιώματα της να θυσιάζονται στο βωμό της κρίσης.

Αυτοί δεν έχουν καμία θέση στο πολυτεχνείο των λαϊκών αγώνων, δεν επιτρέψαμε να πατήσουν το πόδι τους στο ιστορικό χώρο, όπου πολλοί χύσανε αίμα για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, αυτοί που σήμερα έρχονται με τη βία να μας πάρουν ότι κατακτήσαμε. Στο Πολυτεχνείο δεν χωρούν αυτοί που επί χρόνια προσπαθούσαν να το ενσωματώσουν ταυτίζοντας το περιεχόμενό του με την προσωπική πορεία ξεπουλημένων λακέδων της αστικής πολιτικής και σήμερα αποφάσισαν να το πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων και να κηρύξουν το «τέλος της μεταπολίτευση» (δηλαδή επιστροφή στη χούντα). Γι’ αυτό ο λαός κυνηγά τους κάθε λογής Πάγκαλους και υπουργούς που «μαζί τα φάγανε» όπου σταθούν και όπου βρεθούν, από ταβέρνες μέχρι παρελάσεις.

Εμείς δεν λησμονούμε ούτε διαστρεβλώνουμε τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες του λαού μας, της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Γνωρίζουμε ότι στον αγώνα του ΕΑΜ για την απελευθέρωση από την ναζιστική κατοχή και για την λαοκρατία, η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου αιματοκύλησε την παλλαϊκή διαδήλωσή του τον Δεκέμβρη του 1944 και κήρυξε πόλεμο στους λαϊκούς αγωνιστές. Γνωρίζουμε ότι στους συνεχιζόμενους αγώνες για ψωμί-παιδεία-ελευθερία μετά την μεταπολίτευση, η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου είχε την ίδια αντιμετώπιση τον Νοέμβρη του 1985, με έναν νεκρό 15χρονο. Γνωρίζουμε ότι στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στο μνημόνιο, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, την ανεργία και την φτώχεια που επιβάλουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ, η κυβέρνηση Γιώργου «Τζέφρυ» Παπανδρέου απάντησε με την πιο ωμή βία και καταστολή, κηρύσσοντας «χημικό πόλεμο» στους αγωνιστές-διαδηλωτές και απεργούς σκοτώνοντας έναν απ’ αυτούς στις 20 Οκτώβρη 2011. Ούτε θα ξεχάσουμε την νεολαία αυτού του κόμματος που αντιγράφοντας πιστά τις πρακτικές της ΕΚΟΦ και των ΕΑΤ-ΕΣΑ, προσπαθούν να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο αυτή την χούντα, τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό τις επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Καλούμε κάθε φοιτητή να γυρίσει την πλάτη στην κυβερνητική νεολαία, να απομακρυνθεί απ’ την ΠΑΣΠ και το ΠΑΣΟΚ. Να μπει στον αγώνα για παιδεία-δουλειά-ζωή και να εγκαταλείψει τις όποιες αυταπάτες γι’ αυτούς που υπηρετούν το σάπιο σύστημα και τους πολιτικούς του εκφραστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου