Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ 14/11/2011

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε κάτω από το βάρος της εργατικής - λαϊκής οργής. Τώρα, οι μηχανισμοί του αστικού συνασπισμού εξουσίας – πανικόβλητοι- προσδοκούν να φυλακίσουν την αγανάχτηση και την αξιοπρέπεια στην δήθεν συναίνεση μιας «κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης» των κομμάτων του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε αυτή την προσπάθεια βρέθηκαν πολλοί πρόθυμοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ αλλά και τα ΜΜΕ που με κάθε τρόπο εξυμνούν τον «τεχνοκράτη» τραπεζίτη και νυν πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, σκεπάζοντάς τον με το πέπλο του «ουδέτερου» προς την πολιτική, ως τον εθνοσωτήρα που θα μας βγάλει από την κρίση. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την νέα κυβέρνηση, θα συνεχίσει την ίδια πολιτική.

Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας είναι μια προσπάθεια της άρχουσας τάξης, των Τραπεζιτών και των ισχυρών του πλούτου, αλλά και της ΕΕ και του ΔΝΤ να συνεχίσουν με νέα ορμή τα μέτρα για μια διέξοδο από τη κρίση του συστήματος φορτώνοντας στις πλάτες της μεγάλης πλειοψηφίας νέες θυσίες χωρίς μέλλον. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έρχεται, όχι σαν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά σαν σανίδα σωτηρίας της νέας, ακόμα πιο άγρια αντιλαϊκής, Δανειακής Σύμβασης. Πρόκειται για κυβέρνηση πραξικοπηματική, σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, κυβέρνηση δικτατορίας των πιστωτών και των αγορών, η οποία επιβλήθηκε από την ΕΕ, το ΔΝΤ και τον ΣΕΒ.

Το φοιτητικό κίνημα, όλοι εμείς που το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε στις καταλήψεις και στους αγώνες ενάντια στην παιδεία της αγοράς, πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν στις εξελίξεις. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας στο πλευρό του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που στην απεργία 19-20/10 είπε ένα μαζικό ΟΧΙ στη σύγχρονη “χούντα” των αγορών και μετέτρεψε τις παρελάσεις της 28ης σε διαδηλώσεις λαϊκής οργής. Κάνουμε σαφές ότι θα βγούμε στο προσκήνιο και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, τα βάρβαρα μέτρα και όποια κυβέρνηση τα προωθεί.

Επίσης θα μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο στα πανεπιστήμια. Δε θα επιτρέψουμε την διάλυση των πτυχίων μας και την είσοδο των επιχειρήσεων στις σχολές, δε θα επιτρέψουμε την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, της σίτισης και της στέγασης. Δε θα επιτρέψουμε τον εκλογή-διορισμό των νέων συμβουλίων διοίκησης που θα εφαρμόσουν όλα τα παραπάνω. 
Σταθμός οι κινητοποιήσεις στις 17 Νοέμβρη. Τιμάμε τον επαναστατικό δρόμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε αυτό το φόντο η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου αποκτά αναβαθμισμένο πολιτικό χαρακτήρα. Όπως και κάθε χρόνο, ο φοιτητικός μας σύλλογος κάνει γενική συνέλευση πριν την 17η Νοέμβρη, ακριβώς γιατί για μας το Πολυτεχνείο δεν είναι απλά μια γιορτή! Το ψωμί-παιδεία-ελευθερία, που σαν σύνθημα ξαναήρθε στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, οι μισθοί και συντάξεις πείνας, ο νόμος Διαμαντοπούλου και το Πανεπιστήμιο επιχείρηση, τα δίδακτρα και ταξικοί φραγμοί, το κλείσιμο σχολείων και σχολών, ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός, η καταστολή και η βία δείχνουν ότι το βασικό σύνθημα-αίτημα του πολυτεχνείου είναι ανεκπλήρωτο αλλά και επίκαιρο. Και το σύνθημα του πολυτεχνείου «Έξω οι ΉΠΑ, Έξω το ΝΑΤΟ» είναι επίκαιρο στην σύγχρονη μάχη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Όπως τότε οι αγώνες ήταν ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, σήμερα οι αγώνες μας είναι ενάντια στη σύγχρονη «χούντα» των αγορών και του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και της όποιας συγκυβέρνησης επιχειρούν.
Είμαστε ενάντια σε όλους αυτούς που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να συκοφαντήσουν τους λαϊκούς αγώνες. Εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε το πραγματικό μήνυμα των αγώνων αυτών, θα πιάσουμε το νήμα και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, της ρήξης, της ανατροπής, της πάλης για τις ανάγκες μας σε παιδεία, δουλειά, ψωμί, δημοκρατικές ελευθερίες. Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό στις 17 Νοέμβρη, όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να δώσουν το δυναμικό παρόν μαζί με τους εργαζόμενους και όλο τον λαό. Δε θέλουμε μια επετειακή διαδήλωση, αλλά μια παλλαϊκή έκρηξη σε μια τόσο συμβολική ημέρα για τον λαό μας. 
Διεκδικούμε τώρα:
  • Ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου. Ανατροπή όποιας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» κληθεί να την εφαρμόσει. 
  • Ανατροπή του μνημονίου και όλων αντιδραστικών νομοσχεδίων 
  • Ανατροπή του προϋπολογισμού 2012, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. 
  • όχι στη φτώχεια, την πείνα και την ανεργία, ανακατανομή του πλούτου που παράγεται από τους εργαζόμενους. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, μόνιμη και σταθερή με αυξήσεις στους μισθούς. 
  • Ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου και όλων των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση. Άμεση διάλυση του ΚΕΧΑΕ. Όχι στη Μπολόνια και τις μεταρρυθμίσεις της ΕΕ στην εκπαίδευση. 
  • Δημόσια Δωρεάν παιδεία απαλλαγμένη από τα δεσμά των αγορών. Ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και την έρευνα για όλο το λαό. Όχι στους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία. 
  • Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους, το χρέος τους και την παιδεία της αγοράς. Ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-δίδακτρα. 
  • Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Κανένα μέτρο ενάντια στο δικαίωμα της διαδήλωσης και της κατάληψης.



Καλούμε σε:
  • Σε συμμετοχή στον 3ήμερο αγωνιστικό εορτασμό στο κάτω Πολυτεχνείο 15-16-17 Νοέμβρη, με κατάληψη της σχολής τις μέρες αυτές. Συμμετοχή σε εξωστρεφείς δράσεις και κινητοποιήσεις του τριημέρου.
  •  Συμμετοχή του συλλόγου στην συγκέντρωση του συντονισμού σωματείων, Δευτέρα 14/11, ώρα 18:00 στο σύνταγμα, ενάντια στη νέα συγκυβέρνηση.
  • Στην μεγάλη Παλλαϊκή Διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη.
  • Νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 23/11, ώρα 12:00 στο ΑΜΦ 21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου