Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού 28/11



Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου
Δευτέρα 28/11, ώρα 13:00. ΑΜΦ 21

Εδώ και 3 βδομάδες ο λαός παρακολουθεί τα παζάρια του θιάσου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ στη συγκυβέρνηση τους. Είναι αποφασισμένοι όλοι αυτοί να μας βυθίσουν περισσότερο στην εξαθλίωση, την φτώχεια και την ανεργία, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της ΕΕ στις 26/11 και ετοιμάζοντας τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2012. Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες γι’ αυτή τη «νέα κυβέρνηση», δεν είναι καθόλου νέα, είναι τόσο παλιά όσο και οι πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τις τελευταίες δεκαετίες, με την στήριξη του ακροδεξιού δεκανικιού ΛΑΟΣ και πάντα υπό τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Μέχρι τώρα ψήφιζαν όλοι μαζί τα αντιλαϊκά μέτρα, τώρα απλά μοιράζονται και τα υπουργεία. Με τη συγκυβέρνησή τους τα παίζουν όλα για όλα, ξαναπαίζουν το χαρτί της χρεοκοπίας, τον εκβιασμό της 6ης δόσης, κάνουν ότι μπορούν για να εμπεδώσουν μια κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», όπου τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας θα θυσιάζονται στο βωμό της κρίσης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αντιμετωπίζουν κάθε φωνή αντίστασης με βία, καταστολή, χημικά, ποινικές διώξεις, απολύσεις καθώς και τη χρήση παρακρατικών-χουντικών μεθόδων.

Το φοιτητικό κίνημα να παίξει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις, στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού.
Όλοι εμείς οι φοιτητές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, βιώνουμε άμεσα τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Με το νέο νόμο πλαίσιο φέρνουν τη διάλυση των πτυχίων μας και την είσοδο των επιχειρήσεων στις σχολές, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, της σίτισης και της στέγασης, την εισαγωγή διδάκτρων και τις διαγραφές φοιτητών. Πολλοί από ‘μας ήδη αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα, μαύρα και ανασφάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις. Τα πτυχία-κουρελόχαρτα θα εξασφαλίσουν μισθό 500 ευρώ για τους μισούς από μας που δεν θα μείνουμε στην ανεργία. Η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων είναι σε εξευτελιστικά επίπεδα (και θα μειωθεί κι άλλο με τον προϋπολογισμό του 2012) Πολλές εστίες είναι έτοιμες να κλείσουν ενώ ήδη η σύγκλητος του ΕΚΠΑ ετοιμάζεται να βάλει τιμή 4 ευρώ στα εστιατόρια, ανεξαρτήτως κάρτας σίτισης.
Τους προηγούμενους μήνες βγήκαμε δυναμικά σε αγώνες ενάντια στο νόμο πλαίσιο, με καταλήψεις διαρκείας και δυναμικές κινητοποιήσεις. Πρέπει να γίνουν ξανά γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, να ενεργοποιηθούν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Δε θα αφήσουμε να εφαρμοστεί κανένα σημείο του νόμου πλαίσιο. Δε θα αφήσουμε να εκλεγούν τα συμβούλια διοίκησης που θα υλοποιήσουν αυτή την εφαρμογή, θα κάνουμε καταλήψεις ώστε να μην εκλεγούν. Θα οργανώσουμε την πάλη μας στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα, για τις ανάγκες μας σε δουλειά και παιδεία. 

Όλοι στην Γενική Απεργία 1 Δεκέμβρη
Τις τελευταίες μέρες, έχουν βγει στο προσκήνιο μεγάλοι αγώνες, συνέχεια της μεγάλης απεργίας στις 19-20/10. Απ’ τη μία η απεργία διαρκείας των εργατών στη χαλυβουργία, ένας ηρωικός αγώνας που είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Απ’ την άλλη ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ενάντια στα χαράτσια, που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με την γνωστή καταστολή των ΜΑΤ και τις ποινικές διώξεις. Στεκόμαστε στο πλάι αυτών των αγώνων. δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους, δεν θα μας κόψουν το ρεύμα! Να φτιάξουμε παντού εστίες αντίστασης, σε κάθε σχολή, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Κανένας μόνος του στην κρίση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου