Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

“Τι στο διάολο θέλουμε δηλαδή για να καταλάβουμε ότι η κυβέρνησή μας δολοφονεί ανθρώπους στα σύνορα – να μας πετάνε τα πτώματα βρεφών στην εξώπορτα;”



Τα ξημερώματα της Δευτέρας 20/1 στο Φαρμακονήσι, μακριά από την τάξη και την ασφάλεια της δικής μας(;) ζωής, 2 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από άντρες του λιμενικού στην βίαιη επιχείρηση του επαναπατρισμού τους και άλλοι 10 αγνοούνται, όλοι γυναίκες και παιδιά.
Ας αφήσουν όμως τα κροκοδείλια δάκρυα όσοι τώρα θρηνούν τα πτώματα των παιδιών στο βυθό της θάλασσας.
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRcEEMSPqKXvWBJzqwYsbUKW9yv2gnCpkt-XD1edtqE2Gyndv2CΗ κυβέρνηση έχει δείξει πάμπολλες φορές ότι θέλει νεκρούς στα σύνορα. Ο σύμβουλος του υπουργού υγείας και στέλεχος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης είχε δηλώσει άλλωστε «φύλαξη συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός αν δεν υπάρχουν νεκροί» ενώ ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης παραπονιόταν ότι το να σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα κοστίζει ακριβά. Ίσως ο δολοφόνος αυτών των παιδιών να μην είναι μόνο αυτός που τους κλώτσησε τα χέρια για να μην ανέβουν στην βάρκα.
Το μεταναστευτικό, αντίθετα με ότι υποστηρίζουν οι ανοιχτοί αλλά και οι κεκαλυμμένοι υποστηρικτές του φασισμού, δε λύνεται με μέτρα αστυνομικά, με καταστολή ή με «στρατοκρατικά κόλπα». Δε λύνεται με τον «Ξένιο»(;;;) Δία, με νάρκες στα σύνορα και δολοφόνους του λιμενικού στο Αιγαίο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αμερική, όπου παρά τα 700 χιλιόμετρα ηλεκτροφόρων συρμάτων στα σύνορα με το Μεξικό, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δέχονται κατά εκατομμύρια τους ισπανόφωνους μετανάστες. Χωρίς να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που προκαλούν την προσφυγιά, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μετανάστευσης και οι αστυνομοκεντρικές απάνθρωπες πρακτικές στις οποίες μας έχουν συνηθίσει, μόνο σκοπό έχουν την νομιμοποίηση στην συνείδηση του κόσμου της ανθρωποφαγικής λογικής του καπιταλισμού.
Την ώρα που ο Ελληνικός λαός ρημάζεται από την καταστροφική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, κάποιοι διαλέγουν να ρίχνουν τις ευθύνες στους μετανάστες. Μόνο αν φωτιστούν οι αιτίες αναδεικνύεται και το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, που είναι τεράστιο και καθημερινό, και οι αιτίες αυτές είναι βαθιά ριζωμένες στην καρδιά του καπιταλισμού.
Είναι βέβαιο ότι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην Ασία και την Αφρική δεν επέλεξαν να έρθουν στην Ελλάδα για να «χαλάσουν» (;) την εικόνα των πλατειών μας και να μας πάρουν τις δουλειές. Τα μεταναστευτικά αυτά ρεύματα δεν προκύπτουν αυτοτελώς αλλά από την ολοκληρωτική επικράτηση των λογικών της αγοράς, η οποία οδηγεί στην χωρίς φραγμούς καταλήστευση ολόκληρων χωρών και στερεί απ τις πιο αδύναμες οικονομικά χώρες κάθε δυνατότητα να παρέχουν στους ανθρώπους τους ένα αξιοπρεπές μέλλον. Αυτό εξυπηρετεί απόλυτα το σύστημα αυτό, καθώς διαιρεί την εργατική τάξη , στρέφοντας “ντόπιους” εναντίον “μεταναστών” αποπροσανατολίζοντας τους απ’ τα κοινά τους συμφέροντα. Άλλωστε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός; Άνθρωποι που πεινάνε , στοιβαγμένοι σε ελάχιστα τετραγωνικά σε παμπάλαια , παρατημένα σπίτια , που εξωθούνται στις χειρότερες συνθήκες “δουλειάς - δουλείας” ή και στο έγκλημα προκειμένου να επιβιώσουν, ή οι ιμπεριαλιστές, οι κεφαλαιοκράτες καθώς και το ίδιο το σύστημα και οι εκπρόσωποι του, που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο;

«Έσπασε ο καθρέφτης του καπιταλισμού και πίσω του ξεπρόβαλλαν εικόνες φασισμού…»



ΑΕΠ ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου