Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...


Οι φετινές εκλογές των φοιτητικών συλλόγων θα γίνουν στις 17 Απρίλη. Αυτές οι εκλογές δε θα είναι όπως οι προηγούμενες. Δεν κρίνεται απλά η ανάδειξη των αντιπροσώπων στα Δ.Σ των συλλόγων. Δεν κρίνεται μια μάχη ποσοστών τύπου “ποιος την έχει μεγαλύτερη” που τόσα χρόνια καλλιεργούν ΔΑΠ-ΠΑΣΠ στους φοιτητές. Δεν κρίνονται οι καρέκλες στη σύγκλητο και στα όργανα διοίκησης, γιατί πολύ απλά ο νόμος Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου έχει πετάξει τους φοιτητές έξω απ' αυτά. Κρίνεται κάτι πολύ πιο σημαντικό. Κρίνεται το μέλλον της νεολαίας στα πανεπιστήμια και εκτός αυτών. Κρίνεται το αν θα έχουμε μισές σπουδές- μισή δουλεία- μισή ζωή ή αν θα παλέψουμε για ολόκληρη την πίτα. Κρίνεται αν θα ζήσουμε μες την ανεργία και πολλοί θα γίνουμε μετανάστες σε ξένη χώρα ή αν θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας μια και καλή. Κρίνεται το πως θα παλέψουμε για όλα αυτά μέσα απ' την ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων και όλων των μορφών του αγώνα μας.
Χρόνια τώρα η νεολαία έχει μπει στο στόχαστρο των βάρβαρων πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Οι παροχές που έχουν ανάγκη οι φοιτητές για τις σπουδές τους (σίτιση, στέγαση, βιβλία) θεωρούνται “σπατάλες”. Η μόρφωση και η έρευνα εχθρεύεται πλέον τόσο τον επιστημονικό, όσο και τον κοινωνικό χαρακτήρα που μπορεί να αποκτήσει και κινείται μόνο όταν συμφέρει τις τρέχουσες ανάγκες μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών-χορηγών. Ο μισθός της νεολαίας πλέον και με το νόμο είναι χαμηλότερος για ίση εργασία και η εκμετάλλευση καλπάζει. Δεν υπάρχει καμιά εξασφαλισμένη εργασία για πτυχιούχους και μη, παρά μόνο η περιπλάνηση από το ένα μεροκάματο στο άλλο. Όλα αυτά για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους αυτοί που πάντα θα κερδίζουν, να βρίσκουν φτηνό (και ειδικευμένο) εργατικό δυναμικό, να ξεπληρώνονται τα χρέη στους τοκογλύφους ενώ θα απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές οι εφοπλιστές και θα φορολογούνται μέχρι και οι άνεργοι.

-Ως εδώ! Το παλιό τους σύστημα χρεοκόπησε! Η μόνη τους απάντηση είναι επιστροφή στο μεσαίωνα.

-Η δική μας απάντηση: Αγώνας για την ανατροπή τους! Για μια κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση!

Όπλο μας σε αυτή την κατεύθυνση είναι η οργάνωση του αγώνα από τα κάτω, με συλλογικές διαδικασίες. Ένα μαχητικό οργανωμένο φοιτητικό κίνημα στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού και όλων των εργαζομένων. Που θα βασίζεται στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, το κύτταρο των μεγαλύτερων αγώνων της νεολαίας. Ενα φοιτητικό κίνημα που θα παλεύει για να μην πληρώσει κανεις για τις σπουδές του, για τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματά μας, για να έχουμε στο μέλλον μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Που θα έρχεται σε ρήξη με την υπάρχουσα κατάσταση στους συλλόγους: Την διάλυση, την υποταγή και την διαπλοκή που καλλιεργούν ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, την γραφειοκρατία προέδρων και ΔΣ και τους συλλόγους-ταμπέλα που θέλει το ΜΑΣ-ΠΚΣ, την υπομονή της «αριστερής κυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει η ΑΡΕΝ.
Οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ χρόνια τώρα παλεύουν για την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος από τα κάτω, με τις γενικές συνελεύσεις και τον συντονισμό τους. Για να είναι το φοιτητικό κίνημα παρόν σε κάθε μάχη, είτε ενάντια στη διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου είτε στο πλευρό του εργατικού-λαϊκου κινήματος ενάντια στα μνημόνια, τα βάρβαρα μέτρα και τις πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ. Στο φοιτητικό σύλλογο μαθηματικού, τα τελευταία χρόνια η ενδυνάμωση της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ είναι ενδεικτική της αγωνιστικής στάσης που έχει κρατήσει ο σύλλογος στις μεγάλες μάχες. Κόντρα στην διάλυση και τον εκφυλισμό, παλέψαμε σε κάθε στιγμή για γίνονται γενικές συνελεύσεις ακόμα και όταν άλλες δυνάμεις υπονόμευαν την προσπάθεια αυτή. Θέλουμε Γενικές Συνελεύσεις μαζικές με περιεχόμενο στην κουβέντα και όχι «ανταλλαγή συνδικαλιστικών ατακών», που να έχουν λόγο όλοι οι φοιτητές και να οργανώνουν την πάλη τους. Παλεύουμε για συντονισμό όλων των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων και όχι φοιτητικό κίνημα «σκορποχώρι». Θέλουμε Διοικητικά Συμβούλια (ΔΣ) με καθαρά εκτελεστικό ρόλο και όχι «πεφωτισμένους καθοδηγητές» που θα παίρνουν αποφάσεις ερήμην των φοιτητών.

Απαιτείται αλλαγή των συσχετισμών στο φοιτητικό μας σύλλογο και συνολικά στο φοιτητικό κίνημα για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω!

Στις 17 Απρίλη στηρίζουμε-ψηφίζουμε 
Α.Ε.Π. - Ε.Α.Α.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου