Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Δευτέρα 23/9/2013ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ
23/9/2013
Με το ξεκίνημα ήδη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς βρισκόμαστε στη θέση να κάνουμε μια παραδοχή : Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ όχι απλώς δεν πήγαν διακοπές αλλά συνέχισαν να εξαπολύουν με απίστευτη ωμότητα και σκληρότητα την επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στο λαό και την εργατική τάξη. Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, η εντεταλμένη εισβολή των δυνάμεων καταστολής στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ (με τις προσαγωγές δεκάδων μελών φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύματος), αλλά και στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου στα μέσα Αυγούστου.  Οι αποφάσεις για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και το πέταγμα στο δρόμο χιλιάδων οικογενειών, η βίαιη κατάπνιξη της εξέγερσης στη Αμυγδαλέζα. Οι ανακοινώσεις για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων, σχολείων και οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις. Η υποβάθμιση του τομέα της υγείας με συγχωνεύσεις νοσοκομείων, απολύσεις γιατρών και το «εισιτήριο» των 25 ευρώ. Η δολοφονία του δεκαεννιάχρονου Θανάση Καναούτη, του ανέργου από το Περιστέρι που έχασε τη ζωή του πέφτοντας έξω από τρόλεϊ εν κινήσει, γιατί δεν είχε εισιτήριο! Όλα τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες "κατορθώματα" της αστικής συμμορίας που εδώ και χρόνια τσακίζει τις ζωές μας και μαυρίζει το μέλλον μας.
Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ολόκληρη η κοινωνία είναι στο στόχαστρο και πως δεν ετοιμαζόμαστε για καμίαανάπτυξηκαι για καμίασύγχρονη απελευθέρωση του τόπου μας(Σαμαράς-ΔΕΘ).

Φασίστες δολοφόνοι θα σας σαρώσει η οργή  του λαού!
Την Τρίτη 17/9 αργά το βράδυ δολοφονείται ο Παύλος Φύσσας, γνωστός αντιφασίστας και αγωνιστής στο Κερατσίνι, από το φασίστα και μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.  Αυτό ήρθε σα συνέχεια μιας σειράς δολοφονικών επιθέσεων που πραγματοποιούσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες, αριστερούς και αγωνιστές με τελευταία την επίθεσή τους σε μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση στο Πέραμα. Και αυτά με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας και του κράτους, αφού σε όλες τις περιπτώσεις επιθέσεων όχι απλά έδειξαν απάθεια αλλά πολλές φορές βάζανε και τις πλάτες τους. Όλα αυτά  δεν ήρθαν σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού είναι δεδομένο ότι αυτές οι πρακτικές εξυπηρετούν άριστα τα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Πρακτικές που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανατολίσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τη στιγμή μάλιστα που βγαίνουν μπροστά στον αγώνα πολλοί κλάδοι, με πρωτοστάτη αυτόν της εκπαίδευσης. Οι ίδιοι οι φασίστες λοιπόν οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.                                                                                                                                                                      Ωστόσο, η απάντηση του λαϊκού κινήματος ήταν άμεση αφού δεκάδες χιλιάδες κόσμου έδωσαν δυναμικό παρόν στην αντιφασιστική συγκέντρωση-καταγγελία. Παρόλα αυτά ακόμη και εκείνη τη μέρα, οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν με τον πιο ώμο και βάναυσο τρόπο για να καταστείλουν το λαϊκό παράγοντα, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να χάσει το μάτι του ευθεία βολή δακρυγόνου, δεκάδες άτομα να τραυματιστούν και πολλοί άλλοι διαδηλωτές να συλληφθούν και να κατηγορηθούν για κακουργηματικές πράξεις.  Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι λοιπόν που κράτος και παρακράτος χτυπάνε με τέτοιο τρόπο τον αγωνιζόμενο λαό, ειδικά σε μια περίοδο που η επίθεση σε παιδεία, υγεία και εργασία κλιμακώνεται με τον πιο έντονο τρόπο. Το μαζικό  λαϊκό κίνημα όμως δεν τρομοκρατείται,  γι’ αυτό χιλιάδες και πάλι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Νίκαιας, στην αντιφασιστική πορεία! Το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει την δύναμη με ενωτικό αγώνα να τσακίσει τους χρυσαυγίτες φονιάδες και να ανατρέψει την βάρβαρη πολιτική τρόικας-κεφαλαίου-εε και την άθλια κυβέρνηση τους.
Νέα επίθεση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- το «Νέο Λύκειο» αλλά και σε πολλούς άλλους κλάδους
Το νέο Νομοσχέδιο για το Τεχνικό και Γενικό Λύκειο ήρθε για πρώτη φορά να φέρει ένα τόσο βαθιά ταξικό σχολείο. Με το νέο νόμο διώχνουν βίαια τα παιδιά από το σχολείο, προσφέροντάς τα, δωρεάν και ξετσίπωτα, ως απλήρωτα κορμιά στις επιχειρήσεις. Μια σύγχρονη σκλαβιά που την ονομάζουν «μαθητεία», ακολουθώντας το γενικότερο αντιδραστικό βηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Νέο Λύκειο θα χωράει και λιγότερους μαθητές, αλλά και φτωχότερη μόρφωση. Ακόμη πιο ελλιπή, ακρωτηριασμένη και υπόδουλη στο νόμο του κέρδους και στη λογική της υποταγής. Το Νέο Λύκειο θα χωράει πολύ λιγότερους εκπαιδευτικούς, για αυτό κάνουν τις απολύσεις. Αλλά και διαφορετικούς εκπαιδευτικούς: Λοιδωρημένους, απαξιωμένους, χαμάληδες. Αποστερημένους από το εκπαιδευτικό τους έργο, υποταγμένους στην εκάστοτε εξουσία, τους άδικους νόμους της και τις απάνθρωπες αξίες της. Τολμούν να λένε οι άθλιοι, ότι «θα σταματήσουμε να βγάζουμε άνεργους πτυχιούχους, αλλά θα βγάλουμε ειδικευμένους εργάτες».
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα λύκειο-εξεταστικό κάτεργο, με πανελλαδικές εξετάσεις και στις 3 τάξεις του λύκειο, όπου θα μπαίνουν μόνο οι μαθητές που σκοπεύουν να σπουδάσουν, όπου δε θα προσφέρεται ολοκληρωμένη παιδεία, αλλά τα μαθήματα κατεύθυνσης θα έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Από την άλλη, στο Τεχνικό Λύκειο, θα μπαίνει πλέον το 70% των μαθητών, και στο οποίο για τις 2 πρώτες τάξεις προβλέπεται κατάρτιση-υπερεξειδίκευση και ο τελευταίος χρόνος θα είναι αυτός της μαθητείας, δηλαδή της απλήρωτης εργασίας δίχως ίχνος εργασιακών δικαιωμάτων(και έχει προνοήσει γι' αυτούς τους μαθητές και το Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων). Παράλληλα τα ΕΠΑΣ καταργούνται ενώ τα ΕΠΑΛ υποβαθμίζονται περεταίρω. Γι' αυτή την πρωτοφανή διάλυση του σχολείου, αλλά και για τις  12.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη και επιπλέον 12.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013, οι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν με 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις οποίες συμμετείχε το 90% του κλάδου, από τα πιο μεγάλα ποσοστά στην ιστορία του κλάδου! Μαζικότατες πορείες πραγματοποιήθηκαν ήδη από τη Δευτέρα αλλά και την Τετάρτη με τη συμμετοχή όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και του κλάδου των διοικητικών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, φοιτητικών συλλόγων και μαθητών αλλά και με άλλους κλάδους εργαζομένων που πλήττονται. Συγκεκριμένα, νοσοκομειακοί γιατροί, δάσκαλοι, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στην ιδιωτική εκπαίδευση, ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι μόνο μερικοί κλάδοι που απεργούσαν μαζί με τους καθηγητές και τους διοικητικούς τις προηγούμενες μέρες κάτι που είδαμε στην απεργία της Τετάρτης με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων κόσμου. Οι καθηγητές στη δευτεροβάθμια θα συνέχιζαν με αγωνιστικές  αποφάσεις και νέα πενθήμερη επαναλαμβανόμενη απεργία, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ όχι μόνο με τις ξεπουλημένες παρατάξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), αλλά και με την απρόσμενη στάση του ΠΑΜΕ. Η πρόταση για 5μερη απεργία συγκέντρωσε  το 65,7% των ψήφων(284 ψήφους) έναντι του απαιτούμενου 66,7%(288 ψήφους). Είναι ιδιαίτερα προβληματικό την εποχή που κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ επιτίθενται ενιαία απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο κλάδο και γενικότερα στο λαό και φτάνουν ακόμα και στο σημείο να δολοφονούν, η στάση δυνάμεων με αναφορά στην αριστερά και στο εργατικό κίνημα να είναι φοβική ως προς την νικηφόρα έκβαση των αγώνων, και σε κάποιες περιπτώσεις «εχθρική» σε λογικές κλιμάκωσης. Οι συγκεκριμένες δυνάμεις έχουν ευθύνες για την αποκλιμάκωση του αγώνα και δεν είναι η πρώτη φορά που σε αυτόν τον κλάδο τηρούν τη συγκεκριμένη στάση! Παρόλα αυτά οι καθηγητές αποφάσισαν 48ωρη απεργία και νέες γενικές συνελεύσεις, δίνοντας τον αγωνιστικό παλμό και αυτή την εβδομάδα, παρά την επιχειρούμενη προσπάθεια αποκλιμάκωσης, κόντρα σε λογικές ήττας!

Το Πανεπιστήμιο στο στόχαστρο
Πριν καν ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε 1700 απολύσεις εργαζομένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Οι απολύσεις των εργαζομένων με συμβάσεις ΙΔΑΧ, οι οποίοι καλύπτουν πολύ σημαντικά πόστα στη λειτουργία των Ιδρυμάτων, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η υπολειτουργία πολλών σχολών και τμημάτων είναι δεδομένη, ενώ σχεδόν βέβαιο είναι και το επ’ αόριστον «λουκέτο» σε πολλά Ιδρύματα λόγω αδυναμίας λειτουργίας. Αναμενόμενη είναι η υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών και η χειροτέρευση της φοιτητικής καθημερινότητας, με το κόστος να πέφτει στους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Όλα αυτά είναι επακόλουθα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των εκάστοτε συμμάχων τους (ΛΑΟΣ-XA-ΔΗΜΑΡ), που ψήφισαν και εφαρμόζουν τους νόμους Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου και το «Σχέδιο Αθηνά» που φέρνουν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ στην καταστροφή, οδηγούν τους εργαζόμενους σ’ αυτά σε απολύσεις και κατακρεούργηση μισθών και χειροτερεύουν τους όρους σπουδών για τους φοιτητές Στο ΕΚΠΑ συγκεκριμένα προβλέπεται να βγουν σε διαθεσιμότητααπόλυση κοντά στους 700 ενώ τους επόμενους μήνες το ίδιο προβλέπεται και για το 40% των καθηγητών! Με αυτά δεδομένα το Ίδρυμα δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει τις βασικές του λειτουργίες, όπως τα εργαστήρια, τα μαθήματα, οι γραμματείες και ένα σωρό άλλες λειτουργίες.
Σε συνδυασμό με την ελάχιστη χρηματοδότηση, ανοίγει το δρόμο για αλυσίδες μαθημάτων και δίδακτρα, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα εργαστήρια, για διαγραφές φοιτητών καθώς ο «υπερπληθυσμός» τους δεν θα χωράει σχολές. Τέλος, για την είσοδο ιδιωτών και εταιρειών, που θα έρθουν να στελεχώσουν τις κενές θέσεις, επιβάλλοντας τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν ετοιμάσει(για να δουλέψει για παράδειγμα κάποιος στα εργαστήρια θα πρέπει να είναι ή να γίνει άνθρωπος της εταιρείας, με εξευτελιστικές συμβάσεις των 200-300 ευρώ), επεμβαίνοντας στα προγράμματα σπουδών και στο αντικείμενο των μαθημάτων, ώστε να είναι εναρμονισμένα με τις ανάγκες της αγοράς. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο το ότι τα 3 Ιδρύματα από τα οποία απολύονται εργαζόμενοι(ΕΚΠΑ,ΕΜΠ,ΑΠΘ) είναι και τα 3 πιο παραγωγικά για το κεφάλαιο.

Καθηγητές και ΙΔΑΧ όμως δε σκύβουν το κεφάλι! Προχωράνε σε έναν μεγάλο απεργιακό αγώνα όχι μόνο ενάντια στις απολύσεις αλλά και για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, για μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους. Είναι ένας αγώνας που μαζί με αυτόν των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαιτεί συστράτευση της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, του μαθητικού, του φοιτητικού και του εργατικού κινήματος.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θαρθει η σειρά μας. Δεν διακυβεύεται η εξεταστική μας  ή μια λίγο χειρότερη καθημερινότητα στις σπουδές μας. Διακυβεύεται αν αύριο θα μπορούμε να συνεχίσουμε να σπουδάζουμε, αν θα εργαζόμαστε σαν σκλάβοι όταν θα κάνουμε διάλειμμα από την ανεργία, ο χαρακτήρας της εκπαίδευσης, αν η κυβέρνηση και  η τρόικα θα μπορέσουν να ισοπεδώσουν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα μας για χάρη των κερδών του κεφαλαίου.
Είναι η ώρα για το φοιτητικό κίνημα να βγει δυναμικά στο προσκήνιο, να συμβάλλει στη συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού κινήματος τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα, και να βάλει φρένο για τα καλά τα σχέδιά τους!Να διαμηνύσουμε ότι δε θα δώσουμε ούτε 1 ευρώ για τις σπουδές μας, για τη στέγαση τη σίτιση και τα συγγράμματα. Να παλέψουμε, από κοινού με τους εργαζομένους, για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ
·  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
·  ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
·  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ.
·  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αύξηση των αποδοχών. 1400 ευρώ κατώτατος μισθός. 7ωρο 5ημερο 35ωρο.
·  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.
·  Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.
·  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
·  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ - ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, μπλοκάρισμα κάθε προσπάθειας εφαρμογής του.
·  Καμία εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά»
·  Καμία σκέψη για επανατοποθέτηση/απόλυση ΙΔΑΧ. Πρόσληψη του αναγκαίου εργασιακού δυναμικού για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας του τμήματος.
·  Κανένας εργαζόμενος του Πανεπιστημίου σε εφεδρεία.
·  Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν για όλους – χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΚΕΣ. Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς οικονομικούς, εξεταστικούς φραγμούς.
·  Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Ενάντια στην απαξίωση των πτυχίων έναντι του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
·  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! Έξω οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο! Όχι στην ανάληψη της φύλαξης του πανεπιστημίου από εταιρίες security. Διεύρυνσή του σε εργασιακούς χώρους και σχολεία. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και των μαχητικών πρακτικών του φοιτητικού κινήματος.
·  Αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία, με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες. Δωρεάν σίτιση-στέγαση-συγκοινωνίες-συγγράμματα-σημειώσεις για όλους. Πλήρης οικονομική κάλυψη των αναγκών των φοιτητών.
·  Να αποσυρθεί άμεσα ο εσωτερικός κανονισμός.Καμία συγκρότηση 4ετών επιχειρηματικών προγραμμάτων.
·  Καμία σκέψη για μαθήματα-αλυσίδες και προαπαιτούμενα.
·  Καμία σκέψη για αξιολόγηση σε κανένα τμήμα.   Φοιτητικός και εργατικός έλεγχος σε πανεπιστήμιο και εκπαίδευση
·  Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγα, Βερολίνο, Λονδίνο

·  ΟΧΙ στα αντιασφαλιστικά μέτρα. ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·  Άμεση κατάργηση των τρομονόμων που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις κατευθύνσεις της ΕΕ.
·  Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες.
·  Πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες-πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά, θρησκευτικά- Άσυλο σε όποιον το ζητήσει. Να καταργηθεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ.
·  Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας. Να διαλυθούν τώρα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ. Έξω οι σύγχρονες «δυνάμεις κατοχής» από το κέντρο της Αθήνας.
·  Άρση των κατηγοριών των συλληφθέντων στην αντιφασιστική πορεία την Τετάρτη 18/9 για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

1.                   Συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργιακή περιφρούρηση της Πανεπιστημιούπολης και στις  κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων και όλων των αγωνιζόμενων κλάδων και του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων.
2.                   Κατάληψη της σχολής Δευτέρα 23/9 μέχρι και Δευτέρα 30/9, συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης και συμμετοχή στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων.
3.                   Νέα  Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 30/9 στις 12:00 στο ΑΜΦ.21 σε κατειλημμένη σχολή.
4.                   Συμμετέχουμε σε συντονισμό με σωματεία και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
5.                   Μεταφέρουμε την απόφαση του Συλλόγου στις συνελεύσεις των Διοικητικών και στις διαδικασίες κάθε αγωνιζόμενου κλάδου
6.                   Συμμετοχή την Τρίτη 24/9 στην απεργιακή κινητοποίηση της ΟΛΜΕ στις 10:30 στα Προπύλαια.
7.                   Συμμετοχή την Τετάρτη 25/9 στο πανεκπαιδευτικό  συλλαλητήριο στις  13:00 στα Προπύλαια και συμμετοχή στην προσυγκέντρωση για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 17:00 στα Προπύλαια.
8.                   Παράσταση διαμαρτυρίας  στο επόμενο τμήμα, προκειμένου να συνεχιστεί η διδασκαλία του μαθήματος  Συνδυαστική Ι και να έχουμε μόνιμη πτυχιακή εξεταστική.


ΑΕΠ  ΕΑΑΚ         2πρ-ΑΡΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου