Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι στη γενική συνέλευση του μαθηματικού, Τρίτη 10/9 στο αμφ 21 , 1 η ώρα!!





ΌΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση Τρίτη 10/9 , 1 η ώρα στο ΑΜΦ 21!



Απολύσεις στο πανεπιστήμιο

Πριν ακόμα αρχίσουν οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου , η κυβέρνηση ανακοινώνει 1,700 απολύσεις προσωπικού ΙΔ ΑΧ (Διοικητικοί, εργαστηριακοί, μεταδιδακτορικοί κ.α) στα πανεπιστήμια όπου όμως βαφτίζονται μετακινήσεις ή μετατάξεις προφανώς με σκοπό να αποκρύψουν την ουσία ότι πρόκειται για απολύσεις. Η κυβέρνηση και τα τσιράκια τους στα ΜΜΕ λένε ότι πρόκειται για μετακινήσεις που θα γίνουν έπειτα από αξιολόγηση τόσο των δομών όσο και των προσώπων, προσπαθώντας να κάνουν την προσπάθεια να φανεί σαν «εξυγίανση» και εκσυχρονισμός του κρατικού μηχανισμού . Αυτό που δεν λένε όμως είναι ότι στην ουσία εφαρμόζουν το Μνημόνιο 3 όπου εκεί έχουν ψηφιστεί οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και το ξεπούλημα δομών του και υπηρεσιών του και στο μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου αυτό να συνεχίσει και να αυξήσει την κερδοφορία του.

Οι απολύσεις στους ΙΔΑΧ δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι συνέχεια της πολιτικής που υποβαθμίζει το πανεπιστήμιο και τις δομές του , δίνοντας ολοένα και λιγότερα χρήματα , κάνοντας το να ασφυκτιεί και να αναγκαστεί εν τέλει να βάλει δίδακτρα , να κόψει παροχές , να συνεργαστεί ή να χρηματοδοτηθεί από επιχειρήσεις .Αυτή η ασφυξία της υποχρηματοδότησης φαίνεται με τις περικοπές συγγραμμάτων (ενδεικτικά απειροστικός 1, πιθανότητες 1) , περικοπές στη σίτιση και τη στέγαση (όριο για το πόσοι σιτίζονται) και τώρα φαίνεται ακόμα περισσότερο με την συνταξιοδότηση των καθηγητών και τη μη αναπλήρωση των κενών που αφήνουν .Ήδη αυτό χτυπάει και το μαθηματικό όπου το χειμερινό εξάμηνο φέτος προσφέρονται μόνο 2 ΠΚΕΜ και η συνδυαστική που χρόνια τώρα ήταν μάθημα 1ου εξαμήνου όπου κατά κοινή ομολογία βοηθούσε στην ανάπτυξη μιας μαθηματικής ωριμότητας και ήταν από τα βασικά μαθήματα να μην παραδίδεται φέτος λόγω έλλειψης καθηγητών. Αυτές οι αλλαγές οφείλονται στο ότι έχουν κοπεί λεφτά από τα πανεπιστήμιο μέσω διαγραφής των οφειλών του κράτος προς αυτό (η περίφημη διαγραφή χρέους με το PSI ) καθώς και με τη σταδιακή μείωση των κονδυλίων από το υπουργείο παιδείας που μεθοδεύεται χρόνια τώρα ώστε να παραδοθεί η δημόσια εκπαίδευση στους ιδιώτες και η γνώση να γίνει κτήμα όσων έχουν να πληρώσουν γι’αυτή, καθώς και να καθορίζουν οι ιδιώτες τι σημαίνει αναγκαία γνώση σε ένα πρόγραμμα σπουδών!
Όσο κόβονται τα κονδύλια για την παιδεία, τόσο αυξάνονται τα κονδύλια για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ! Ενόψει της Αμερικάνικης επέμβασης στη Συρία (με τις ευλογίες και τη συμμετοχή της ΕΕ ) η Ελληνική αστική τάξη παραχωρεί γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές προκειμένου να διευκολυνθούν στην επέμβαση.

1)Παραχώρηση διάφορων βάσεων και εκτάσεων της ελληνικής επικράτειας στο ΝΑΤΟ (Σούδα, Καλαμάτα) για ανεφοδιασμό των πολεμικών αεροπλάνων και πλοίων.

2)Οικονομική συνδρομή στα πολεμικά έξοδα αυτού του σκοπού από τον κρατικό προυπολογισμό.

Οι Αμερικάνοι καθώς και όλη η Δύση μιλάει για τιμωρία του Άσαντ την ίδια στιγμή που με το πρόσχημα της «εξαγωγής δημοκρατίας» και της τιμωρίας εισβάλλουν σε πολλές περιοχές του πλανήτη επιβάλλοντας δικτατορικά καθεστώτα προκειμένου να διευκολύνουν το μεγάλο κεφάλαιο να προβεί σε επενδύσεις (πετρελαικές πηγές, κατασκευαστικές εταιρείες έπειτα από γκρέμισμα πόλεων) .

Ο Βενιζέλος μιλάει για ανάγκη τιμωρίας του Άσαντ τη στιγμή που επισκέπτεται την δικτατορική κυβέρνηση της Αιγύπτου (αυτή που με τη βοήθεια των Αμερικάνων και του στρατού ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Αιγύπτου) λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία. Επιλεκτική ευαισθησία και ανθρωπισμός από το πολιτικό προσωπικό δηλαδή!

Μιλάνε για ανάγκη τήρησης των διεθνών κανόνων δικαίου, οι ίδιοι οι οποίοι χτυπάνε με μέτρα λιτότητας τους λαούς, καταδικάζουν σε φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους και διοργανώνουν πολέμους με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα τους.

Εμείς σαν φοιτητές δεν έχουμε κανένα συμφέρον από την πολιτική αυτή που σε όλα τα επίπεδα μας χτυπάει,χτυπάει κάθε δικαίωμα μας και κάνει πολέμους για τα συμφέροντα της. Μόνο μας συμφέρον και προοπτική είναι η οργάνωση στη βάση των κοινών αναγκών μας. Ακριβώς γιατί όλοι εμείς αύριο και ήδη σήμερα είμαστε εργαζόμενοι, επειδή όλοι εμείς θιγόμαστε με τον ίδιο τρόπο με την κατάσταση που δημιουργείται, ακριβώς για αυτούς τους λόγους πρέπει να πορευτούμε με τη συλλογικότητα και όχι ο καθένας μόνος του για να καταφέρουμε να κερδίσουμε νίκες και τελικά να τους ανατρέψουμε!

ΌΛΟΙ στη γενική συνέλευση της Τρίτης!

ΑΕΠ-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου