Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012: ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!


Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου ήρθε σε ένα καθόλου ήρεμο διάστημα,ανάμεσα σε απεργίες και διαδηλώσεις του λαού ενάντια στα βάρβαρα μέτρα-σφαγείο των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και ενάντια στην ίδια την κυβέρνηση. Ο λαός που δεν μπορεί να αντέξει άλλο την βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ- κεφαλαίου βγήκε για ακόμα μια φορά στους δρόμους συμμετέχοντας στην πολύ μαζική αντιιμπεριαλιστική πορεία. Φοιτητές,εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, μαθητές διέσχισαν για ώρα τους δρόμους της πόλης με σκοπό στη φετινή πορεία να περάσουν την Αμερικάνικη πρεσβεία και να φτάσουν στην Ισραηλινή προκειμένου να καταγγείλουν την επιδρομή του κράτους-τρομοκράτη στη λωρίδα της Γάζας και να συμπαρασταθούν στον Παλαιστινιακό λαό!

Η κυβέρνηση όμως φοβισμένη από το πλήθος του λαού και τις δυνατότητές του, αποφάσισε να κλείσει την οδό Κηφισίας εμποδίζοντας την πορεία να φτάσει στην πρεσβεία. Νόμιζαν ότι θα μπορούσαν έτσι να διαλύσουν τη διαδήλωση εύκολα,αλλά ήταν γελασμένοι…Ο κόσμος όχι μόνο δεν έφευγε,αλλά η παρουσία του ενέπνεε δυναμικότητα,μαχητικότητα και έναν αέρα ανατροπής! Έτσι,μετά από μια ώρα περίπου επιμονής των διαδηλωτών να φτάσουν στην πρεσβεία του Ισραήλ,η αστυνομία άνοιξε το δρόμο και η πορεία έφτασε στον προορισμό της. Πολύ θετικό ήταν το γεγονός ότι και το ΚΚΕ επέμεινε στο να φτάσει η πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε από νωρίς. Ήταν ένα μάθημα ότι η ανυπακοή και η πάλη μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και η αποφασιστικότητα και η ενότητα στο δρόμο και στον αγώνα της αριστεράς και του κινήματος μπορεί να κάνει τους αγώνες ανίκητους σπάζοντας την τρομοκρατία!


Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «Κάτω η χούντα- κάτω οι φασίστες» , «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς» , «Κάτω οι ΗΠΑ- Κάτω η ΕΕ», «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι και σήμερα επίκαιρα και θα παραμένουν όσο ο λαός θα ανέχεται να βρίσκεται σε άλλων τα χέρια η εξουσία και ο πλούτος που παράγει. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν είχε ως μόνο αίτημα την ανατροπή της χούντας. Ο στόχος ήταν η ανατροπή ενός συστήματος που όταν δεν έχει άλλο τρόπο προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου καταφεύγει σε χούντες. Ο στόχος αυτός έμεινε ανολοκλήρωτος όμως και εδώ είναι που καλούμαστε εμείς να τον ολοκληρώσουμε. Με πανεργατικό- παλλαϊκό ξεσηκωμό να παλέψουμε κόντρα στη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ- κεφαλαίου που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Με ένα φοιτητικό και ευρύτερα νεολαιίστικο κίνημα το που θα συνδέεται άμεσα με τους αγώνες των εργαζομένων, να μην επιτρέψουμε να γίνουμε η γενιά της ανεργίας και της μετανάστευσης! Με ανατρεπτικούς,μαχητικούς,ανυποχώρητους και διαρκής αγώνες να δώσουμε τη μάχη της γενιάς μας ολοκληρώνοντας τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και παλεύοντας για την αντικαπιταλιστική ανατροπή,για μια νέα κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους! Δεν διαπραγματευόμαστε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, δεν συμβιβαζόμαστε με αυτούς που θέλουν να επιβιώνουμε και όχι να ζούμε αξιοπρεπώς, δεν υποτασσόμαστε στις επιταγές του κεφαλαίου, αλλά παλεύουμε μέχρι την τελική νίκη!

ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου