Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΡΙΤΗ 8/3

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Από κοινού κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και οι σύμμαχοί  τους ΝΔ-ΛΑΟΣ ετοιμάζουν την πιο σκληρή επίθεση στην εκπαίδευση.
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο για την παιδεία που μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, βάζει οικονομικούς-ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, βάζει δίδακτρα, καταργεί τις φοιτητικές παροχές, ξεπουλάει την έρευνα και την διδασκαλία στις αγορές και τις πολυεθνικές.
 Ήδη πολλά ΤΕΙ στην Ελλάδα ετοιμάζονται να κλείσουν (πχ ΤΕΙ Πειραιά) και εκατοντάδες συμβασιούχοι καθηγητές παραμένουν απλήρωτοι, ενώ τα ΑΕΙ υπολειτουργούν με ελλείψεις στο προσωπικό. Το υπουργείο με εγκύκλιο επιβάλει μόνο ένα βιβλίο ανά μάθημα στους φοιτητές (ανεξάρτητα με το πόσα χρειάζονται), καλεί του φοιτητές να πληρώσουν τα συμπληρωματικά ακόμη και να επιστρέψουν όσα πήραν χωρίς να δικαιούνται υπό την απειλή ότι θα διαγραφούν από τον Εύδοξο!!!
 Τα σχολεία κλείνουν και συγχωνεύονται, οι μαθητές στοιβάζονται στις αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικών δεν θα γίνουν, παρά μόνο απολύσεις συμβασιούχων και ωρομίσθιων.
 Η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει το έδαφος για την αναδιάρθρωση με μεγάλες περικοπές στην παιδεία. Μέσα στα πανεπιστήμια έχει βρει συμμάχους πρυτάνεις καθώς και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που προτείνει αλλαγές στην ίδια κατεύθυνση και την ΠΑΣΠ που μιλάει γενικά και αόριστα για διαφάνεια-αξιοκρατία. Με επιχείρημα την διαφάνεια-αξιοκρατία διαλύει την δημόσια παιδεία η κυβέρνηση!

Οι ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ όμως θα βρουν έναν ισχυρό αντίπαλο στα πανεπιστήμια: το φοιτητικό κίνημα. Η Πέμπτη 10 Μάρτη να γίνει αφετηρία πανεκπαιδευτικού κινήματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ, στις 13.00 στο ΑΜΦ 21
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΗ, 12.00μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου