Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού στις 16/03/11


ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Προπύλαια, 12μμ

Η σημερινή γενική συνέλευση του συλλόγου διεξάγεται μετά από πολύ καιρό και εν μέσω νέων εξελίξεων και αναγγελιών από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντα στα πλαίσια των επιταγών της ΕΕ, του ΔΝΤ και του μνημονίου. Συγκεκριμένα, μετά την σύνοδο κορυφής των 17 την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει περήφανη για τα νέα της «επιτεύγματα»: επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και μείωση του επιτοκίου κατά 1%...Αυτό που αποκρύπτει εντέχνως είναι ότι η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου σημαίνει στην πράξη επιμήκυνση της ληστρικής πολιτικής της για τους εργαζόμενους και την νεολαία και η μείωση του επιτοκίου είναι ψευδεπίγραφη και θα αναιρεθεί με την επικείμενη αύξηση του από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Η δέσμευση του Γιωργάκη για το «Σύμφωνο του Ευρώ» που θα επικυρωθεί από την επόμενη σύνοδο των 27 στις 24-25/3, είναι στην  πράξη δέσμευση για επιδρομή στους μισθούς, για υποθήκευση του μέλλοντος της νεολαίας και νέα απανωτά μνημόνια επ’ άπειρον. Το νέο, τέταρτο μνημόνιο αποδεικνύει ότι η ιδιότυπη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, προσπαθεί να διαλύσει κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα με την τακτική του σοκ: θα περάσω όλα τα μέτρα χωρίς να υπολογίσω τις λαϊκές αντιδράσεις μέχρι να το πάρετε απόφαση και να σκύψετε το κεφάλι!

Η κρίση, το μνημόνιο και η επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας.
                Βρισκόμαστε μέσα στη πιο βαθιά και γενικευμένη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Το χρέος έρχεται ως θηλιά απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία. Στην Ελλάδα η ειδική μορφή που παίρνει η επίθεση συμπυκνώνεται με το μνημόνιο και την ιδιότυπη χούντα που έχει εγκαθιδρυθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και παρακάμπτει τις λαϊκές αντιστάσεις. Μια επίθεση που στόχο έχει να τσακίσει τα όποια κεκτημένα είχαν απομείνει και να οδηγήσει τις ζωές της πλειοψηφίας της κοινωνίας στην εξαθλίωση και τη φτώχεια. Βασικοί κόμβοι αυτής της επίθεσης είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η άμεση και έμμεση μείωση των μισθών, η αναίρεση κοινωνικών παροχών και κατακτήσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκτίναξη της ανεργίας. Ταυτόχρονα όμως το παγκόσμιο σκηνικό χρωματίζεται έντονα από τις εξεγέρσεις (Αίγυπτος, Τυνησία) αλλά και τους μαχητικούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζόμενων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Έτσι και στην Ελλάδα οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις (5η Μάη,15 Δεκέμβρη, 23 Φλεβάρη), οι απεργίες στα ΜΜΜ, στην υγεία, στους ναυτεργάτες, ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων της Κερατέας αποτυπώνουν στο δρόμο την κοινωνική οργή και δείχνουν το δρόμο της ανατροπής. Ο κόσμος της εργασίας συγκρούεται με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και μέσα από το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, που δείχνει μία άλλη ανατρεπτική κατεύθυνση στο εργατικό κίνημα, αναζητά τη νικηφόρα έκβαση των αγώνων ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική. Η οικονομική βία που ασκείται έχει ως φυσικό συμπλήρωμα την όξυνση της καταστολής και την αυταρχική θωράκιση του κράτους. Η ποιοτικά αναβαθμισμένη καταστολή απέναντι στις διαδηλώσεις και η προετοιμασία του στρατού για αυτή, η κήρυξη των απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που συμπληρώνουν το πάζλ της αντιλαϊκής επίθεσης και θωρακίζουν το κεφάλαιο από τις αντιδράσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στόχος τους αποτελεί και το πανεπιστημιακό άσυλο. Φοβούνται την δυνατότητα που δίνει το άσυλο για την οργάνωση και το ξέσπασμα του λαϊκού κινήματος, μιας και αποτελεί δυνατότητα έκφρασης και ύπαρξης ανατρεπτικών και ριζοσπαστικών μορφών πάλης που συγκρούονται με την κυρίαρχη ιδεολογία η οποία απολαμβάνει το άσυλο των ΜΜΕ και όλων των μηχανισμών προπαγάνδισης για την υποταγή και το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. Τα γεγονότα της Νομικής δείχνουν ότι με αφορμή τον αγώνα των μεταναστών και καλλιεργώντας αντιδραστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά, συσπειρώθηκε άμεσα ένα αντιδραστικό μπλοκ (κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις, ΜΜΕ, Πρυτανικές Αρχές) με σκοπό την κατάργηση του ασύλου και την αλλαγή του από άσυλο κοινωνικών αγώνων σε αποστειρωμένο ακαδημαϊκό χώρο. Πρόκειται από την πλευρά της κυβέρνησης για μία «πρόβα πολέμου» για  τις επόμενες κινήσεις της απέναντι στο κίνημα. 

Η επίθεση στην παιδεία
                Από κοινού κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και οι σύμμαχοί  τους ΝΔ-ΛΑΟΣ ετοιμάζουν την πιο σκληρή επίθεση στην εκπαίδευση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο για την παιδεία που μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, βάζει οικονομικούς-ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, βάζει δίδακτρα, καταργεί τις φοιτητικές παροχές, ξεπουλάει την έρευνα και την διδασκαλία στις αγορές και τις πολυεθνικές.
Η πρόφαση της «ανάπτυξης» και της «εξόδου της χώρας από την κρίση» τους οδηγεί να παρουσιάσουν ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο που συμπυκνώνει και αναβαθμίζει όλη την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που είδαμε έως τώρα. Το κυρίαρχο στοιχείο της μεταρρύθμισης στην παιδεία είναι ότι μετατρέπει την εκπαίδευση από δωρεάν παροχή του κράτους και δικαίωμα σε παρεχόμενη υπηρεσία και μάλιστα πολύ ακριβή που στόχο έχει την απόδοση κέρδους. Σύμφωνα με την υπουργό παιδείας, τα πανεπιστήμια θα χρηματοδοτούνται από ιδιώτες, επιχειρηματίες και τοπικούς φορείς(μέσω της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη) και η διοίκησή τους θα είναι υπεύθυνη για να προσελκύσει τους επενδυτές. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ιδιώτης που θα βάλει χρήματα θα έχει προφανώς και απαιτήσεις για το τι μαθήματα θα διδαχθούν, ποιες σχολές θα ανοίξουν και ποιες θα κλείσουν, τι έρευνα θα γίνει, πόσα χρήματα θα φύγουν για φοιτητική μέριμνα και θα εκβιάζει να γίνει το δικό του.Αυτή η διαδικασία είναι παράλληλη με την επιβολή διδάκτρων, καθώς δεν είναι αυτονόητο ότι η ιδιωτική χρηματοδότηση θα καλύπτει όλα τα έξοδα. Αποκορύφωμα αυτής της λογικής και η πρόταση για ίδρυση καθηγητικών θέσεων με χορηγία ιδιωτών, όπου για πρώτη φορά η ύπαρξη μιας θέσης ΔΕΠ θα εξαρτάται από τις ορέξεις του ιδιώτη χορηγού. Θα έχουμε για παράδειγμα έδρα φαρμακευτικής της Μπάγιερ και εργαστήριο χημείας με την ονομασία MOTOR OIL. Επιπλέον η διοίκηση του πανεπιστημίου, η οποία θα κάνει και την οικονομική διαχείριση, θα αποτελείται από τον πρύτανη, εξωπανεπιστημιακούς οικονομικούς συμβούλους, μάνατζερ κτλ χωρίς τη μέχρι τώρα αυτονόητη συμμετοχή των φοιτητών!!! Εξηγούμε ότι παρότι η εξωπανεπιστημιακή προσωπικότητα δεν παύει να είναι προσωπικότητα εγκάθετη του εκάστοτε υπουργείο και διαχειρηστή, είδικά ότα μιλάμε για πανεπιστήμιο που θα έχει νταραβέρια με επιχειρήσεις και εταιρίες. Δεν είναι κάι καινούριο, το ίδιο έγινε και στις ΔΕΚΟ και στα νοσοκομεία με τα γνωστά αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς είναι και το μέλλον που χτίζουν για μας. Τα δωρεάν συγγράμματα θα αποτελέσουν παρελθόν και θα αντικατασταθούν με ηλεκτρονικά(!) και η δωρεάν σίτιση και στέγαση θα πάνε περίπατο ελέω περικοπών στη χρηματοδότηση.
                Αλλά δε μένουμε εκεί. Για να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σαν μια σωστή επιχείρηση και οι φοιτητές πρέπει να σπουδάζουν σε ασφυκτικά πλαίσια, να μην έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, αλλά να τρέχουνε από μάθημα σε μάθημα σε υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, μαθήματα αλυσίδες-προαπαιτούμενα, καθημερινά απουσιολόγια. Έτσι το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα διαγραφής φοιτητών αν δεν περάσουν καθορισμένα μαθήματα σε καθορισμένη σειρά και χρόνο και αποτύχουν στη συνεχή τους αξιολόγηση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όλα αυτά ενώ ήδη κινούνται στην κατεύθυνση εναρμόνισης με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων που κατατάσσει την εκπαίδευση σε 8 βαθμίδες και πιστοποιεί τον κάθε απόφοιτο με βάση τα κριτήρια της γνώσης, της δεξιότητας, της ικανότητας.
                Σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που ήδη απολύει μαζικά συμβασιούχους και εργαζόμενους απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο την παρερχομένη εκπαίδευση, νομιμοποιώντας τις δουλικές σχέσεις εργασίας που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ. Μέσα στο ίδιο το Πανεπιστήμιο λειτουργεί ένα καθεστώς σύγχρονης δουλεμπορίας και εργασιακού μεσαίωνα. Οι καθαρίστριες δεν προσλαμβάνονται από το πανεπιστήμιο αλλά από εργολαβικές εταιρίες υπενοικίασης εργαζομένων στις οποίες συνήθως αναγκάζονται να υπογράφουν λευκές συμβάσεις, με αποτέλεσμα να τους χρωστάνε δεδουλευμένα τα οποία δεν πληρώνονται ποτέ, ενώ άλλες φορές δουλεύουν τελείως μαύρα και ανασφάλιστα. Αυτό το εργασιακό καθεστώς συμπληρώνεται από την συνεχή τρομοκρατία και τις απειλές για απόλυση. Θεωρούμε απαράδεκτο ένα τέτοιο εργασιακό καθεστώς ιδιαίτερα μέσα στο χώρο του ασύλου.
                Το υπουργείο παιδείας έχει ξεκινήσει μεγάλες περικοπές στην χρηματοδότηση, τα αποτελέσματα των οποίων είναι ήδη ορατά. Πολλά ΤΕΙ στην Ελλάδα ετοιμάζονται να κλείσουν (πχ ΤΕΙ Πειραιά) και εκατοντάδες συμβασιούχοι καθηγητές παραμένουν απλήρωτοι, ενώ τα ΑΕΙ υπολειτουργούν με ελλείψεις στο προσωπικό. Το τμήμα Μαθηματικών λειτουργεί με 10 λιγότερα μέλη ΔΕΠ από πέρσι. Το υπουργείο με εγκύκλιο επιβάλει μόνο ένα βιβλίο ανά μάθημα στους φοιτητές (ανεξάρτητα με το πόσα χρειάζονται), καλεί του φοιτητές να πληρώσουν τα συμπληρωματικά, ακόμη και να επιστρέψουν όσα πήραν χωρίς να δικαιούνται, υπό την απειλή ότι θα διαγραφούν από τον Εύδοξο!!!
                Η κυβέρνηση μέσα στα πανεπιστήμια έχει βρει συμμάχους πρυτάνεις καθώς και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που προτείνει αλλαγές στην ίδια κατεύθυνση, και την ΠΑΣΠ που μιλάει γενικά και αόριστα για διαφάνεια-αξιοκρατία. Με επιχείρημα την διαφάνεια-αξιοκρατία διαλύει την δημόσια παιδεία η κυβέρνηση!
Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας
                Ο ηρωικός αγώνας των μεταναστών-εργατών αποτέλεσε μια πρώτη ήττα της κυβέρνησης που εξαπολύει την πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας.
                Η κυβέρνηση λοιπόν δευσμέυτηκε σε νομιμοποίηση της παραμονής των μεταναστών μετά από συμπλήρωση 8ετίας (αντί 12ετίας που ίσχυε μέχρι σήμερα). Επίσης αποφασίστηκε η δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσης τους με βάση το καθεστώς ανοχής, καθώς και η δυνατότητα να παραταθεί επ' αορίστων το καθεστώς ανοχής, εως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια που απαιτούνται για την νομιμοποίηση. Παραμένει εντός της πρότασης η μείωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων για την παραμονή στη χώρα από 200 σε 120. Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν όχι μόνο για τους απεργούς πείνας αλλά για όλους τους μετανάστες που θα υπάγονται σε καθεστώς ανοχής.
                Απαιτείται αγώνας που θα διεκδικεί να έχουν ίσα δικαιώματα Ξένοι και Έλληνες εργάτες, να γράφονται και να συμμετέχουν στα ταξικά σωματεία. Αγώνας που μέσα από μαζικές μαχητικές απεργίες και κινητοποιήσεις θα ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ, διεδικώντας νομιμοποίηση όλων των μεταναστων και ίσα δικαιώματα σε ξένους και έλληνες εργάτες.

Για ένα ισχυρό φοιτητικό κίνημα…
                Σε αυτή τη συγκυρία καλούμαστε να δώσουμε την μάχη της γενιάς μας. Καλούμαστε να γράψουμε την δική μας ιστορία. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η πανελλαδική και κοινωνική διεύρυνση του αγώνα είναι η μόνη διέξοδος. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουμε δυναμικό παρόν και καλούμε σε κοινό αγώνα όλη την κοινωνία. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ να διαλύσουν το παρόν και το μέλλον μας. 
                Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να βγει μπροστά στους αγώνες που έρχονται και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η οργάνωση και η ανασυγκρότηση του. Αυτή η διαδικασία περνάει μέσα από την αναβάθμιση του συντονιστικού γενικών συνελεύσεων. Είναι ανάγκη να υπάρχει ένα όργανο του φοιτητικού κινήματος που θα εκφράζει με έναν ενιαίο τρόπο τις αποφάσεις των φοιτητών και θα σχεδιάζει τη δράση τους. Που θα λειτουργεί δημοκρατικά, με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους των γενικών συνελεύσεων οι οποίοι θα εκφράζουν τις αποφάσεις των συλλόγων. Ένα τέτοιο όργανο είναι απαραίτητο για το φοιτητικό κίνημα ώστε να αποκτήσει δομή και οργάνωση, διάρκεια, δημοκρατική λειτουργία και πανελλαδική διεύρυνση.
                Η επίθεση στην παιδεία αφορά ολόκληρη την κοινωνία και δεν είναι ξεκομμένη από τη συνολικότερη επίθεση που αυτή δέχεται. Το φοιτητικό κίνημα, οι φοιτητές και σπουδαστές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πρέπει να ανοίξουν αγωνιστικό διάλογο με την κοινωνία που ασφυκτιά, να έρθει κοντά με κάθε αγωνιζόμενο κλάδο δηλώνοντας όχι απλά την αλληλεγγύη του αλλά την έμπρακτη στήριξη σε έναν αγώνα που μόνο αν είναι κοινός κι αν ενοποιεί όλα τα πληττόμενα κομμάτια μπορεί να νικήσει.
                Καλούμε σε μαζικό αγώνα διαρκείας όλους τους φοιτητές-σπουδαστές, τους μαθητές και τα αγωνιζόμενα κομμάτια των καθηγητών, σε συμπόρευση με τους εργαζομένους και τα πρωτοβάθμια σωματεία για να σημάνει ξεσηκωμός! Ή θα υποταχθούμε ή θα προτάξουμε την δύναμη των συλλογικών αγώνων, αποδεικνύοντας ότι μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε αυτά που μας αξίζουν στην παιδεία, την εργασία και τη ζωή.
            Οι ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ θα βρουν έναν ισχυρό αντίπαλο στα πανεπιστήμια: το φοιτητικό κίνημα. Η Πέμπτη 17 Μάρτη να γίνει αφετηρία πανεκπαιδευτικού κινήματος ανατροπής.


              ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·         Να μην Κατατεθεί το Νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου. Καμία συμμετοχή στο στημένο διάλογο.
·         ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
·         Καμία περικοπή στα πανεπιστήμια και στην φοιτητική μέριμνα, τη σίτιση, τη στέγαση, τα συγγράμματα. Να παρθεί πίσω η εγκύκλιος του υπουργείου που επιβάλει μόνο 1 βιβλίο ανά μάθημα.
·         ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΚΑΤΩ Η ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ - Κεφαλαίου .
·         Όχι στη σκληρή πολιτική λιτότητας που πλήττει τα λαϊκά στρώματα.
·         Κάτω το «σύμφωνο πρώτης απασχόλησης» για τη νεολαία που μας αναγκάζει να ζούμε με  € 592
·         ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.
·         Καμία σκέψη για «δόκιμους» εκπαιδευτικούς. Καμία αξιολόγηση σε σχολεία.
·         Να καταργηθεί το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας.
·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία. Όχι στο μπάλωμα των θέσεων με ωρομίσθιους, αναπληρωτές και πρακτικάριους. Κατάργηση του ΑΣΕΠ.
·         Οχι στην ιδιωτικη εκπαιδευση με οποιαδηποτε μορφη. καταργηση των κεσ-κεκ-ιεκ.
·         καμια επιχειρηματικη λειτουργεια στα αει-τει.
·         Όχι στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων. Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια για ΚΕΧΑΕ (Κοινός Ευρωπαϊκός Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης). Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγας, Βερολίνου.
·         Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του ΕΚΠΑ-Κατάργηση των συμβάσεων με τους εργολάβους-δουλεμπόρους για τον καθαρισμό του πανεπιστημίου. Άμεση και απευθείας πρόσληψη των καθαριστριών και του προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά και.
·         Καμία περιστολή του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Έξω οι δυνάμεις αστυνομίας από το άσυλο.
·         Άμεση κατάργηση των τρομονόμων  που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
·         Κάτω η κρατική καταστολή. Να καταργηθούν ΜΑΤ και ομάδες Δέλτα και ΔΙΑΣ . Όχι στην αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας. Να κατεβούν οι χαφιεδοκάμερες από τους δρόμους.
·         Καμία εμπλοκή των φαντάρων σε αποστολές εκτός συνόρων, καμία αγορά όπλων. Πολιτικά δικαιώματα και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των στρατευμένων. Μείωση της στρατιωτικής θητείας, πλήρης κάλυψη των αναγκών των φαντάρων.

               ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους και σε όλες τις βαθμίδες. Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
·         Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν για όλους – χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΚΕΣ. Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς οικονομικούς, εξεταστικούς φραγμούς. Κάλυψη όλων των δαπανών αποκλειστικά από τον κρατικό προυπολογισμό  για όλες τις φοιτητικές και κοινωνικές ανάγκες. Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών.
·         Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο σπουδών με κατοχυρωμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό, μοναδική προυπόθεση για πρόσβαση στην εργασία χωρίς πιστοποιήσεις και εξετάσεις.
·         Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μεταφορές για όλους τους φοιτητές.
·         Δωρεάν ΟΛΑ τα συγγράμματα που είναι απαραίτητα χωρίς περιορισμούς.
·         Θέσπιση πτυχιακής εξεταστικής στο τμήμα μας, δηλαδή 2 επιπλέον εξεταστικές το χρόνο ανάμεσα στις καθιερωμένες εξεταστικές για όλους τους φοιτητές που βρίσκονται επί πτυχίο. Επέκταση της διάρκειας της εξεταστικής περιόδου.
·         Άδεια με αποδοχές στους εργαζόμενους φοιτητές στις εξεταστικές περιόδους.
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αύξηση των αποδοχών. 1400 ευρώ κατώτατος μισθός. 7ωρο-5ημερο-35ωρο. Δημόσια, πλήρη και καθολική ασφάλιση για εργαζομένους, ανέργους και νέους.
·         Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.
·         Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά. Άσυλο, στέγη και δικαιώματα σε μετανάστες και πρόσφυγες.

             ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
·         Συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 17/3, 12μμ στα Προπύλαια. Συγκρότηση συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων  αμέσως μετά.
·         Κατάληψη της σχολής την Πέμπτη 17/3. Δημιουργία ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής κατάληψης με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης.
·         Συμμετοχή του συλλόγου στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Σάββατο 19 Μάρτη, Ομόνοια, 2μμ.
·         Νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 22/3, ώρα 13.00 στο ΑΜΦ 21.Το πλαίσιο κατέθεσαν από κοινού ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, 2πρ-αρεν και αυτόνομο σχήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου