Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 22/3, 13:00, ΑΜΦ 21


Την προηγούμενη εβδομάδα ο φοιτητικός μας σύλλογος, μετά την αγωνιστική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 16/3, συμμετείχε στην διαδήλωση της Πέμπτης 17/3 μαζί με άλλους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, η οποία κατέληξε σε συντονιστικό γενικών συνελεύσεων. Ήταν ένα πρώτο βήμα για την δυναμική επανεμφάνιση του φοιτητικού κινήματος, ειδικά σε αυτή την περίοδο όπου η επίθεση σε παιδεία και εργασία από πλευράς κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ εντείνεται σε όλα τα επίπεδα.  Η ερχόμενη σύνοδος κορυφής της ΕΕ θα σημάνει νέα σκληρά μέτρα, νέο γύρο λιτότητας, περισσότερη ανεργία για τους λαούς της Ευρώπης και ιδιαίτερα στις χώρες «αδύναμους κρίκους» όπως η Ελλάδα. Όλα αυτά στο «βωμό» της αποπληρωμής του χρέους και του «ελέγχου» στα δημόσια ελλείμματα. 

            Την ίδια ώρα, στα πλαίσια του «εξορθολογισμού του δημοσίου», περικόπτονται χρηματοδοτήσεις στην παιδεία, ώστε να πάνε χρήματα στις τράπεζες και στην αποπληρωμή του χρέους. Τα δωρεάν συγκράματα στα πανεπιστήμια θα πάνε περίπατο μαζί με την σίτιση και την στέγαση. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την εγκύκλιο του υπουργείου που ορίζει αυστηρά μόνο ένα βιβλίο ανά μάθημα, στο περιβόητο πρόγραμμα Εύδοξος εμφανίζονται και οι τιμές του κάθε συγγράμματος (Σα να μας λένε «ετοιμαστείτε να πληρώσετε»!!!).  Οι ελλείψεις σε καθηγητές και σε προσωπικό δεν πρόκειται να καλυφθούν με νέες προσλήψεις (το τμήμα Μαθηματικών υπολειτουργεί με 12 λιγότερους καθηγητές, με αποτέλεσμα να κόβονται μαθήματα!), ενώ πολλά ιδρύματα, ειδικά ΤΕΙ, οδηγούνται σε λουκέτο. Όλα αυτά ανοίγουν το δρόμο για το νέο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, όπου επιχειρηματίες και πολυεθνικές θα καθορίζουν μέσα από τις χρηματοδοτήσεις τους τα προγράμματα σπουδών, την διδασκαλία και την έρευνα.

            Μονόδρομος για μας είναι η κλιμάκωση και η διεύρυνση του αγώνα. επίθεση στην παιδεία αφορά ολόκληρη την κοινωνία και δεν είναι ξεκομμένη από τη συνολικότερη επίθεση που αυτή δέχεται. Το φοιτητικό κίνημα, οι φοιτητές και σπουδαστές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πρέπει να ανοίξουν αγωνιστικό διάλογο με την κοινωνία που ασφυκτιά, να έρθει κοντά με κάθε αγωνιζόμενο κλάδο δηλώνοντας όχι απλά την αλληλεγγύη του αλλά την έμπρακτη στήριξη σε έναν αγώνα που μόνο αν είναι κοινός κι αν ενοποιεί όλα τα πληττόμενα κομμάτια μπορεί να νικήσει. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν στην παιδεία, την εργασία και τη ζωή.

-Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 22/3 ώρα 6:00 στα προπύλαια με τον συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων. 


-Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 23/3, ώρα 12:00 στα προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου