Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΗ: δυναμώνουμε τη φωνή μας – δυναμώνουμε την ΕΑΑΚ



ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΗ: δυναμώνουμε τη φωνή μας – δυναμώνουμε την ΕΑΑΚ
    Οι φετινές εκλογές των φοιτητικών συλλόγων θα γίνουν στις 7 Μάη. Οι εκλογές αυτές δεν θα είναι όπως οι προηγούμενες. Σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνονται απλά οι έδρες στα Διοικητικά Συμβούλια. Δεν κρίνονται οι καρέκλες στη σύγκλητο και στα όργανα διοίκησης, γιατί πολύ απλά ο νόμος Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου έχει πετάξει τους φοιτητές έξω απ' αυτά. Κρίνεται κάτι πολύ πιο σημαντικό. Κρίνεται το μέλλον της νεολαίας στα πανεπιστήμια και εκτός αυτών. Κρίνεται το αν η νεολαία θα στείλει μήνυμα ανυπακοής στις επιταγές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ ή αν θα υποταχθεί στη λογική του «να φάω το διπλανό μου, για να επιβιώσω» που πρεσβεύουν οι δυνάμεις των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. Κρίνεται αν θα ζήσουμε μες την ανεργία και πολλοί θα γίνουμε μετανάστες σε ξένη χώρα ή αν θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας μια και καλή. Κρίνεται το πως θα παλέψουμε για όλα αυτά μέσα απ' την ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων και όλων των μορφών του αγώνα μας.
    Τα τελευταία χρόνια κυβερνήσεις και τρόικα εξαθλιώνουν το λαό και τη νεολαία με την εφαρμογή των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών μέτρων. Φυσικά από όλα αυτά δε θα μπορούσε να παραμείνει ανεπηρέαστο το πανεπιστήμιο. Απολύσεις διοικητικών, διάλυση της δωρεάν σίτισης και στέγασης, κόψιμο σημειώσεων ή συγγραμμάτων σε διάφορα μαθήματα, καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα να προσφέρονται λιγότερα μαθήματα και να μη διδάσκονται άλλα(πχ. Συνδυαστική), είναι ένα δείγμα απ’ την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων και της ΕΕ στα Πανεπιστήμια. Απ’ την αρχή της φετινής χρονιάς ήταν ολοφάνερη η διάθεση της κυβέρνησης να διαλύσει το διοικητικό προσωπικό των σχολών, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει θέρμανση και να υπολειτουργούν οι γραμματείες και οι βιβλιοθήκες στις περισσότερες σχολές. Σήμερα οι διοικητικοί, αύριο οι καθηγητές, μεθαύριο εμείς?

ΩΣ ΕΔΩ! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ,ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

    Εδώ και τώρα να οργανωθούν οι φοιτητές από τα κάτω με κυρίαρχο όργανο τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων!
Εδώ και τώρα να ανασυγκροτηθούν οι φοιτητικοί σύλλογοι έτσι ώστε να αποτελέσουν ασπίδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και όπλο διεκδίκησης των αναγκών μας!
Εδώ και τώρα να παλέψουμε ενωμένοι και συντονισμένοι με τους εργαζόμενους και την πληττόμενη νεολαία για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση!

Η ΕΑΑΚ  είναι εδώ και χρόνια πρωτοπόρα δύναμη του φοιτητικού κινήματος που προτάσσει ως όπλο τις γενικές συνελεύσεις και τους μαχητικούς ανυποχώρητους αγώνες. Παλεύει για ένα πανεπιστήμιο που θα μπορούν να σπουδάσουν όλοι και να αποκτούν ολόπλευρη μόρφωση για το αντικείμενό τους. Παλεύει για μια κοινωνία που θα μπορούν να δουλεύουν όλοι με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να έχουν αξιοπρεπή ζωή.

Προτάσσουμε τους συλλογικούς και διαρκείς αγώνες έναντι του ατομικού δρόμου που αντιπροσωπεύουν η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, έναντι της δράσης του ΜΑΣ που αντιλαμβάνεται το κίνημα σαν μέσο αναπαραγωγής και συσπείρωσης γύρω από αυτό, αποκλείοντας έτσι δυνάμεις και αγωνιστές από την κοινή δράση, έναντι της ΑΡΕΝ που ακολουθώντας  τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο στην αυταπάτη της διαχείρισης της κρίσης και της απόκρουσης επιμέρους στοιχείων της επίθεσης.

Στο φοιτητικό σύλλογο Μαθηματικού, τα τελευταία χρόνια η ενδυνάμωση της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ είναι εμφανής μέσα από τους αγώνες και τις μάχες που έδωσε το φοιτητικό και εργατικό κίνημα. Ενδεικτική ήταν η αγωνιστική στάση και στήριξη του συλλόγου μας στην μεγαλειώδη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων. Κόντρα στην διάλυση και τον εκφυλισμό, παλέψαμε σε κάθε στιγμή να γίνονται γενικές συνελεύσεις ακόμα και όταν άλλες δυνάμεις υπονόμευαν την προσπάθεια αυτή. Θέλουμε Γενικές Συνελεύσεις μαζικές με περιεχόμενο στην κουβέντα και όχι «ανταλλαγή συνδικαλιστικών ατακών», που να έχουν λόγο όλοι οι φοιτητές και να οργανώνουν την πάλη τους. Παλεύουμε για συντονισμό όλων των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων και όχι φοιτητικό κίνημα «σκορποχώρι». Θέλουμε Διοικητικά Συμβούλια (ΔΣ) με καθαρά εκτελεστικό ρόλο και όχι «πεφωτισμένους καθοδηγητές» που θα παίρνουν αποφάσεις ερήμην των φοιτητών.  

Στις 7 Μάη στηρίζουμε την αριστερά των μαχητικών και νικηφόρων αγώνων! Κάνε τη δύναμή σου, δύναμη ανατροπής!
Στις 7 Μάη στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΑΕΠ        ΕΑΑΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου