Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 13/11/13



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11 ΣΤΙΣ 13:00
Το ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ :  Στις 11/06 η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ρίχνει μαύρο στο σήμα της ΕΡΤ αψηφώντας πάνω από 2.500 εργαζόμενους οι οποίοι σύμφωνα με τον  Σ.Κεδίκογλου χαρακτηρίζονται «ιερές αγελάδες», «θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης», και έπρεπε να απολυθούν για να «ξεβρομίσει ο τόπος». Παρ’ όλα αυτά, οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω, παίρνουν στα χέρια τους τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, και με τη στήριξη σύσσωμου του ελληνικού λαού πραγματοποιούν καθημερινά εκδηλώσεις, εκπέμπουν μέσω Ίντερνετ  γίνονται ένα αυτοδιαχειριζόμενο κέντρο αγώνα.
Τέσσερις μήνες μετά, τα ΜΑΤ εισβάλλουν στο χώρο της ΕΡΤ από την πίσω πόρτα, 4:20 τα ξημερώματα, προσαγάγουν 4 εργαζομένους, μαζί και τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ και εκκενώνουν το κτήριο. 8 διμοιρίες ΜΑΤ απωθούν τον κόσμο που παρευρέθηκε εκεί και του επιτίθενται με ξύλο και χημικά. Η κυβέρνηση βάζει λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση… Η χούντα της Κυβέρνησης, της ΕΕ,  του ΔΝΤ φιμώνει την φωνή του ελληνικού λαού. Και αυτό δεν γίνεται τυχαία η ΕΡΤ αποτελούσε, όσο λειτουργούσε κανονικά, εμπόδιο για ιδιωτικά συμφέροντα και κανάλια να αλωνίσουν ανεξέλεγκτα στο χώρο της ενημέρωσης και να γεμίσουν τις τσέπες τους οι καναλάρχες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πώς αμέσως μετά το μαύρο της ΕΡΤ τον Ιούνιο ο μοναδικός φορέας που μπορούσε να μεταδώσει ψηφιακό σήμα ήταν η DEGEA, στην οποία συμμετέχουν όλα τα Ιδιωτικά Κανάλια και ανταγωνιζόταν την ΕΡΤ στον τομέα του ψηφιακού σήματος, πλέον σκέφτονται να έχουν δικαίωμα μετάδοσης ψηφιακού σήματος το κάθε ιδιωτικό κανάλι ξεχωριστά. Τους πέντε μήνες που η ΕΡΤ ήταν υπό τον έλεγχο των εργαζομένων της, απειλούσε ακόμα περισσότερο την σύγχρονη Χούντα τους αφού αποτελούσε φάρο αντίστασης, έδειχνε πως η Χούντα τους δεν είναι ανίκητη και αποτελούσε την φωνή όλων εκείνων των που αποφάσιζαν να μην σκύψουν το κεφάλι και μην υποταχθούν αλλά να αγωνιστούν για την ανατροπή της.
Το ΜΑΥΡΟ στο Πανεπιστήμιο: Στα πλαίσια των εντολών της Τρόικα ,αλλά και της ΕΕ-ΔΝΤ, η κυβέρνηση προχωρά σε απολύσεις πάνω από 1.500 εργαζομένων στα Πανεπιστήμια. Αυτή η κίνηση της Κυβέρνησης δεν είναι άσχετη με την πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και συγκεκριμένα στην τριτοβάθμια. Εδώ και καιρό εκτυλίσσεται μπροστά μας μια επιχείρηση υποβάθμισης και διάλυσης του δημοσίου πανεπιστημίου. Πτυχές αυτής της επιχείρησης είναι το «σχέδιο Αθηνά» που επανασχεδίαζε το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο νόμος Διαμαντοπούλου- Αρβανητόπουλου, η υποβάθμιση, σταδιακή κατάργηση και μετά ιδιωτικοποίηση της φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση), το κόψιμο των δωρεάν συγγραμμάτων, η υποχρηματοδότηση και η ληστεία των αποθεματικών των πανεπιστημίων μέσα από την ένταξή τους στο PSI τον Φλεβάρη του 2012. Τώρα επιτίθενται ξανά μέσα από τις απολύσεις των εργαζομένων οι οποίες θα νεκρώσουν εντελώς όλες τις διοικητικές λειτουργίες του πανεπιστημίου και μετά θα νεκρώσουν και οι εκπαιδευτικές του δραστηριότητες αφού έρχονται απολύσεις στο καθηγητικό προσωπικό μέχρι και 70%. Όταν πλέον το πανεπιστήμιο θα έχει καταρρεύσει τότε θα εμφανιστούν ως απομηχανής θεοί εταιρίες που θα καταλάβουν το πανεπιστήμιο και θα το εκμεταλλεύονται προκειμένου να γεμίσουν τις τσέπες τους κάνοντάς το πλέον ένα πανεπιστήμιο των εταιριών στο οποίο θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε.
Πλέον βρισκόμαστε στην ένατη εβδομάδα απεργίας των διοικητικών και εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι και συνεχίζουν την απεργία κόντρα στην τρομοκρατία της κυβέρνησης, η οποία κηρύσσει  παράνομη την απεργία. Στη σχολή μας συγκεκριμένα απολύονται 6 από τους 7 εργαζομένους από την γραμματεία και 3 από τους 4 εργαζομένους στις τέσσερεις γραμματείες των τομέων. Ταυτόχρονα μαθήματα κόβονται λόγω έλλειψης μελών ΔΕΠ και η βιβλιοθήκη Θετικών Επιστημών θα υπολειτουργεί. Και για να ανακαλύπτουμε και την αλήθεια, η αξιολόγηση που έγινε από τα τμήματα, τουλάχιστον στο Ε.Κ.Π.Α αναγινώσκει ότι υπάρχει έλλειψη  500 εργαζομένων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά κριτήρια. Η απεργία και ο αγώνας που δίνουν δεν είναι μόνο ένας αγώνας για να μην πεταχτούν στον δρόμο 1500 οικογένειες και δεν θα πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε έτσι. Είναι ένας αγώνας για να μην διαλυθεί το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο και να μην παραδοθεί βορά στα χέρια των επιχειρήσεων που καραδοκούν σαν όρνεα πάνω από άψυχο κουφάρι.
Η απάντησή μας : Το ερώτημα που γεννάτε εδώ είναι εμείς, ως φοιτητές, ως νέοι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε από την ασφάλεια του σπιτιού μας τις εξελίξεις μέχρι οι εξελίξεις και η σύγχρονη αυτή Χούντα να έρθουν να μας χτυπήσουν την πόρτα μας; Η απάντηση που δίνουμε εμείς σε αυτό το ερώτημα είναι προφανώς όχι. Δεν θα νικήσουμε και δεν θα την βγάλουμε καθαρή αν σκύψουμε το κεφάλι ή προσπαθήσουμε να παλέψουμε ο καθένας μόνος του. 40 χρόνια πριν οι φοιτητές τότε και σύσσωμος ο ελληνικός λαός αποφάσισαν να μην σκύψουν το κεφάλι αντίθετα να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην Χούντα των Συνταγματαρχών και όλοι μαζί να την νικήσουν. 40 χρόνια μετά την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, η ανατροπή της σύγχρονης Χούντας Κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ είναι μονόδρομος αν θέλουμε να μην ζήσουμε ένα μαύρο μέλλον. Αντιστεκόμαστε, παλεύουμε και οργανώνουμε τον γώνα μας μέσα από της γενικές μας συνελεύσεις και τους συλλόγους και τα σωματεία μας. Γινόμαστε το τσουνάμι που θα τους παρασύρει και όπως στο Πολυτεχνείο το ’73 έτσι και τώρα θα τους ανατρέψει!
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

A.E.Π.- Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου