Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Είμαστε όλοι απεργοί καθηγητές!

Είμαστε όλοι απεργοί καθηγητές! 

  Η επίθεση της τρικομματικής τροϊκανής κυβέρνησης, στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων έβαλε και πάλι στο στόχαστρο την εκπαίδευση. Επιδιώκει να μειώσει στο ελάχιστο τις δαπάνες για την παιδεία και προχωρά σε μαζικές απολύσεις στους καθηγητές. 
  Σε μια περίοδο οπού οι μαθητές ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές εξετάσεις, και ένα μεγάλο κομμάτι τους για τις Πανελλαδικές-Εισαγωγικές εξετάσεις, η κυβέρνηση εσκεμμένα περνάει νόμους λιτότητας και εξαθλίωσης για τους καθηγητές, προσπαθώντας να στρέψει μαθητές και γονείς εναντίον κάθε προσπάθειας των καθηγητών να αντιδράσουν. Έτσι, πριν καν απεργήσουν οι καθηγητές, και μόνο με την ανακοίνωση της Ο.Λ.Μ.Ε. ότι θα προβεί σε κινητοποιήσεις, ξεκίνησε ένας συρφετός από αγανακτισμένους γονείς και μαθητές, πράγμα που προκάλεσαν και χρησιμοποίησαν τα αστικά Μ.Μ.Ε. για να καταστείλουν ιδεολογικά τον αγώνα των καθηγητών, πριν τον καταστείλει και υλικά η ίδια η κυβέρνηση με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών. 
  Οι απεργοί μπήκαν στο στόχαστρο από την πρώτη στιγμή και χαρακτηρίστηκαν ως «βολεμένοι», «συντεχνία», και κατηγορήθηκαν ότι παίζουν με το μέλλον των παιδιών και με τους κόπους και τις αγωνίες τους .Στήνεται δίπολο έχοντας στη μία μεριά την κυβέρνηση που νοιάζεται το μέλλον των μαθητών και στην άλλη τους «ανεύθυνους» καθηγητές που δεν θέλουν να δουλέψουν… 
    Ας δούμε λίγο ποιοι είναι οι «βολεμένοι»:  

-Αυτοί που καλούνται να διδάξουν σε τάξεις των 30 ατόμων, σε αίθουσες χωρίς πετρέλαιο και θέρμανση, και χωρίς βιβλία για ένα μεγάλο διάστημα μέσα στη σχολική χρονιά. 
-Αυτοί οι «λίγοι» 10.000 αναπληρωτές καθηγητές που θα βγουν στην ανεργία μαζί με άλλες τόσες χιλιάδες συμπολίτες τους, λόγω της αύξησης του ωραρίου αυτών που ήδη δουλεύουν. 
-Αυτοί που θα μετατεθούν (επειδή κάποιοι άλλοι που κάλυπταν τις μέχρι τώρα θέσεις απολύθηκαν) σε περιοχές και θα αναγκαστούν να πληρώσουν έξοδα μετακομίσεων και σε κάποιες περιπτώσεις να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους για χρόνια. 
-Αυτοί που καλούνται να δουλέψουν υπό την «αξιολόγηση» (χειραγώγηση θα λέγαμε εμείς) ενός εξωτερικού φορέα που όχι μόνο δεν γνωρίζει τις εκάστοτε συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται το μάθημα και τη σχέση του καθηγητή με τους μαθητές του, αλλά θα δέχεται συγκεκριμένη γραμμή από το υπουργείο-κυβέρνηση για τις πληροφορίες που θα μεταδίδονται, και θα καθιστά το μάθημα μια εντελώς τυποποιημένη διαδικασία στην κατεύθυνση που θα θέτουν κάθε φορά οι επιχειρήσεις. 

Αυτοί λοιπόν οι «βολεμένοι» εργαζόμενοι αποφάσισαν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια σε αυτούς που είναι οι πραγματικές συντεχνίες, οι πραγματικοί υπαίτιοι για την κατάντια της παιδείας, την φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία του 64% στους νέους, της διάλυσης των πτυχίων και των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, που παριστάνουν μάλιστα πως νοιάζονται για τους μαθητές και τη νεολαία. Και δεν είναι άλλοι από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ,μαζί με τα τσιράκια της την Χρυσή Αυγή που δρουν υπό τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον έλεγχο του Δ.Ν.Τ. 
  Αυτοί είναι οι μόνοι που παίζουν με τους κόπους, τις αγωνίες και το μέλλον των παιδιών και όλης της κοινωνίας και δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες απεργούν για όλους μας και γι’ αυτό όλες και όλοι θα είμαστε στο πλευρό τους! 
   
Το ζήτημα των καθηγητών μας αφορά όλους αφού μεγάλο κομμάτι από εμάς θα εργάζεται αύριο στον τομέα της εκπαίδευσης και είτε θα γίνει λάστιχο είτε δεν θα διοριστεί ποτέ! Να στηρίξουμε τον αγώνα των καθηγητών, που είναι και δικός μας αγώνας κόντρα στην κατασυκοφάντηση και την επιστράτευση από τη μεριά της κυβέρνησης! 
    
Όλοι στη γενική συνέλευση του συλλόγου την Τετάρτη 15/5 στις 12:00 στο ΑΜΦ.21 
                                   Α.Ε.Π.  – Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου