Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δευτέρα 16/1, ώρα 13:00, στο ΑΜΦ 21.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –ΛΑΟΣ σε συμφωνία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, συνεχίζει και οξύνει την βάρβαρη πολιτική ενάντια στο λαό και τη νεολαία.

    Κυβέρνηση και τρόικα συνεργάστηκαν συστηματικά και περιέκοψαν δραστικά μισθούς και συντάξεις, υπονόμευσαν την κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επέβαλλαν την χωρίς ιστορικό προηγούμενο φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, απαλλάσσοντας για άλλη μια φορά το κεφάλαιο, διαλύουν κομμάτι -κομμάτι τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και αφανίζουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, με τις προκλητικές δε απανωτές αυξήσεις η πρόσβαση στο φως, στο νερό, στη μεταφορά, θα είναι προνόμιο ελαχίστων πλέον, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στη πόρτα όλων μας, η απόγνωση των νέων δημιουργεί τις σύγχρονες καραβιές της ξενιτιάς. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», προκειμένου να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ τα αφεντικά τους μένουν πάμπλουτα. Η σταθερή, 8ωρη εργασία εξαφανίζεται, η αυθαιρεσία και η τρομοκρατία των εργοδοτών αποθρασύνεται. Απέναντι σε αυτή την επίθεση η εργατική αντίσταση όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά δυναμώνει. Το δείχνουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, που πάνω από 2 μήνες συνεχίζουν ενωμένοι σαν μια γροθιά την απεργία τους, έχοντας την ενεργή στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας.
   
    Στην παιδεία, οι περικοπές του προϋπολογισμού του 2012, είναι ήδη εμφανείς. Σε πολλά τμήματα ήδη περικόπτονται δωρεάν συγγράμματα και οι εστίες είναι ζήτημα χρόνου να ιδιωτικοποιηθούν ή να κλείσουν αφού καταργήθηκε από 1/1/2011 το ΕΙΝ. Τα ιδρύματα προχωράνε σε απολύσεις και εφεδρείες, πράγμα που θα φέρει περισσότερες ελλείψεις στο προσωπικό και στη λειτουργία τους. Ήδη στο ΕΚΠΑ ανακοινώθηκαν οι πρώτες εφεδρείες. Η εκλογή των νέων συμβουλίων διοίκησης, που θα κληθούν να εφαρμόσουν το νόμο πλαίσιο που θα οξύνει όλα τα παραπάνω προβλήματα, είναι προ των πυλών.

Αποφασίζουμε για:
-Συμμετοχή στην απεργία στις 17/1. Ο αγώνας των εργαζομένων στη χαλυβουργία μας δείχνει τον δρόμο! Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να καταργηθούν τα αντεργατικά μέτρα και να πέσει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Στις 17/1 όλοι στους δρόμους!

-Οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας ενάντια στο πανεπιστήμιο της αγοράς και των απολύσεων. Με κοινό μέτωπο φοιτητών, διδασκόντων και εργαζομένων μέσα στις σχολές μπλοκάρουμε την εκλογή των συμβουλίων διοίκησης. Ανατρέπουμε το νόμο-πλαίσιο και κάθε προσπάθεια επιχειρηματικοποίησης του πανεπιστημίου. Δεν πληρώνουμε ούτε 1 ευρώ για τις σπουδές μας, τα συγγράμματα. Τη σίτιση και τη στέγαση.  Παίρνουμε πρωτοβουλίες για δράση και συνεύρεση με τα αγωνιζόμενα κομμάτια των καθηγητών και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου