Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα αγώνα της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ.


Να βγούμε δυναμικά στο προσκήνιο. Όλοι στον αγώνα!

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, έχει αποφασίσει να βυθίσει το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της ΕΕ στις 26/10 και ετοιμάζοντας τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2012. 71,1% ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ – ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, 120,9 δισ. ευρώ πηγαίνουν κατευθείαν στα ταμεία των τραπεζών, ενώ μόλις το 11,4% των δαπανών(19,4 δισ.) αφορούν μισθούς και συντάξεις του δημοσίου και 10.1% (17,1 δισ.) υγεία, παιδεία, ασφαλιστικά ταμεία, συγκοινωνίες. Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες γι’ αυτή τη «νέα κυβέρνηση», δεν είναι καθόλου νέα, είναι τόσο παλιά όσο και οι πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τις τελευταίες δεκαετίες, με την στήριξη των φασιστοειδών του ΛΑΟΣ και πάντα υπό τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Μέχρι τώρα ψήφιζαν όλοι μαζί τα αντιλαϊκά μέτρα, τώρα απλά μοιράζονται και τα υπουργεία. Με τη συγκυβέρνησή τους τα παίζουν όλα για όλα, ξαναπαίζουν το χαρτί της χρεοκοπίας, τον εκβιασμό της 6ης δόσης, κάνουν ότι μπορούν για να εμπεδώσουν μια κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», όπου τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας θα θυσιάζονται στο βωμό της κρίσης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αντιμετωπίζουν κάθε φωνή αντίστασης με βία, καταστολή, χημικά, ποινικές διώξεις, απολύσεις καθώς και τη χρήση παρακρατικών-χουντικών μεθόδων.

Να αγωνιστούμε τώρα για την ανατροπή αυτής της σύγχρονης χούντας.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, οι μαζικές απεργίες, οι διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας προκάλεσαν τριγμούς στη κυβέρνηση και τα τσιράκια της. Φοβούνται την λαϊκή οργή και αγανάκτηση, ειδικά όταν αυτή αποκτά χαρακτήρα οργανωμένης πάλης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των απεργών χαλυβουργών όπου συνεχίζουν εδώ και ένα μήνα τον ηρωικό αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών και έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μαζικών φορέων, σωματείων και οργανώσεων από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες. Η κλιμάκωση των αγώνων είναι επιτακτική την επόμενη περίοδο. Ούτε λεπτό χαμένο, ούτε μέρα περίοδο χάριτος στη συγκυβέρνηση. Η λύση δεν μπορεί να δοθεί μέσα απ’ τις εκλογές (όπως πολλοί προτείνουν), καμία αστική κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να ξεπεράσει την κρίση προς όφελος του λαού. Μόνη λύση είναι οι ανυποχώρητοι αγώνες για να ανατραπεί η μαύρη κυβέρνηση του Παπαδήμου, για ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ, να ξηλωθούν τα μνημόνια, να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, για να επιβάλλουμε τη λαϊκή θέληση κόντρα στους εκβιασμούς και τους διεθνείς μηχανισμούς ιμπεριαλιστικής επιβολής και διεθνούς εποπτείας. Με θεμέλιο ένα πολιτικό μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα διαρκείας που θα σηκώσει το γάντι που πετάει στο λαό η Μέρκελ και ο Σαρκοζί και θα αντιτάξει αποφασιστικά το: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ. Με την συγκρότηση λαϊκών οργάνων που θα επιβάλλουν τα συμφέροντα του λαού.

Το φοιτητικό κίνημα να παίξει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις, στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού.

Όλοι εμείς οι φοιτητές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, βιώνουμε άμεσα τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Με το νέο νόμο πλαίσιο φέρνουν τη διάλυση των πτυχίων μας και την είσοδο των επιχειρήσεων στις σχολές, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, της σίτισης και της στέγασης, την εισαγωγή διδάκτρων και τις διαγραφές φοιτητών. Πολλοί από ‘μας ήδη αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα, μαύρα και ανασφάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις. Τα πτυχία-κουρελόχαρτα θα εξασφαλίσουν μισθό 500 ευρώ για τους μισούς από μας που δεν θα μείνουμε στην ανεργία. Η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων είναι σε εξευτελιστικά επίπεδα (και θα μειωθεί κι άλλο με τον προϋπολογισμό του 2012) Πολλές εστίες είναι έτοιμες να κλείσουν ενώ ήδη η σύγκλητος του ΕΚΠΑ ετοιμάζεται να βάλει τιμή 4 ευρώ στα εστιατόρια, ανεξαρτήτως κάρτας σίτισης. Τα συγγράμματα ακούγεται ότι από του χρόνου η ακόμα και από το εαρινό εξάμηνο αναμένεται να δίνονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή αναγκάζοντας μας να τα αγοράζουμε ή να διαβάζουμε από υπολογιστή η τυπωμένες σημειώσεις.
Τους προηγούμενους μήνες βγήκαμε δυναμικά σε αγώνες ενάντια στο νόμο πλαίσιο, με καταλήψεις διαρκείας και δυναμικές κινητοποιήσεις. Πρέπει να γίνουν ξανά γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, να ενεργοποιηθούν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Δε θα αφήσουμε να εφαρμοστεί κανένα σημείο του νόμου πλαίσιο. Δε θα αφήσουμε να εκλεγούν τα συμβούλια διοίκησης που θα υλοποιήσουν αυτή την εφαρμογή, θα κάνουμε καταλήψεις ώστε να μην εκλεγούν. Θα οργανώσουμε την πάλη μας στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα, για τις ανάγκες μας σε δουλειά και παιδεία.

Να απομονώσουμε το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια.

Μέσα στα πανεπιστήμια η κυβέρνηση έχει βρει συμμάχους. Απ’ τη μία ορισμένους μεγαλοκαθηγητές που έχουν σχέση με εταιρίες και χρόνια τώρα επιδιώκουν αυτές τις αλλαγές. Απ’ την άλλη την ΠΑΣΠ, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει και να χτυπήσει όσους αγωνίζονται. Οι παρακρατικοί της ΠΑΣΠ απήγαγαν και τραμπούκισαν φοιτήτρια, μέλος της ΕΑΑΚ, στην επέτειο του πολυτεχνείου. Μίσθωσαν μπράβους και συνδέσμους για να επιτεθούν δολοφονικά σε μέλη της ΕΑΑΚ στη Γεωπονική, στέλνοντας πολλούς στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένους. Κάθε χούντα χρειάζεται και το παρακράτος της. Η Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι δεν ήρθε να καταθέσει στεφάνι στο πολυτεχνείο γιατί δεν ήταν εκεί η ΠΑΣΠ να την προστατέψει. Καλούμε όλους του φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη σ’ αυτή την συμμορία του μνημονίου που όλο και περισσότερο αναδεικνύεται ο βρώμικος ρόλος της.

Η μόνη λύση παλλαϊκός ξεσηκωμός!
Αγώνας για την ανατροπή του σύγχρονου σφαγείου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!
Ενάντια στη χούντα των αγορών, της ΕΕ και του ΔΝΤ!

Κάθε σχολή, κάθε γειτονιά, κάθε χώρος δουλειάς να γίνει εστία αντίστασης και αλληλεγγύης. Καλούμε τον φοιτητικό μας σύλλογο και όλους τους φοιτητές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ να προχωρήσουν σε μαζικές γενικές συνελεύσεις, να οργανώσουμε την πάλη μας, κόντρα σε λογικές εκφυλισμού και διάλυσης και σε λογικές «ομαλότητας» στα πανεπιστήμια. Να οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις κ επιτροπές, ενάντια στα χαράτσια και την πολιτική της εξαθλίωσης. Οι μάχες που μας περιμένουν είναι μεγάλες και τα ερωτήματα της περιόδου αναβαθμισμένα. Χρειαζόμαστε μια συνολική απάντηση, ένα συνολικό πρόγραμμα πάλης για να οικοδομήσουμε ένα πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου