Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η ζωή μας δεν υποθηκεύεται!

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα προετοιμάζουν το νέο γύρο αφαίμαξης του ελληνικού λαού με το “περιβόητο” μνημόνιο 4 να είναι στα σκαριά. Μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εν μία νυχτή, μετά τη διάλυση της δημόσιας υγείας με την ψήφιση του εκτρωματικού νομοσχεδίου του Λοβέρδου, μετά τα προαναγγελθέντα νομοσχέδια σε εκπαίδευση και συγκοινωνίες, μας ανακοίνωσαν ότι προχωράνε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να εκταμιευθεί η τέταρτη δόση του δανείου. Μάλιστα το πλάνο για την επόμενη τετραετία είναι να εξοικονομήσουν 50 δις από τις ιδιωτικοποιήσεις!!! Προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι συγκρούονται με τα επιτελεία του ΔΝΤ και της ΕΕ αλλά δυστυχώς για αυτούς, το έργο το έχουμε ξαναδεί...Ξένες και ντόπιες δυνάμεις είναι ενωμένες με στόχο την καταπάτηση κάθε δικαιώματος εργαζόμενων και νεολαίας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση  δε διστάζει σε αυτή την  κοινοβουλευτική δικτατορία που έχει εγκαθιδρύσει να απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις πολιτών, όπως έκανε στις Σέρρες, να εισβάλλει σε σπίτια με ομάδες κουκουλοφόρων ασφαλιτών (βλέπε Κερατέα), να ρίχνει άγριο ξύλο και τόνους χημικών σε όποιον τολμάει να διαδηλώνει, να κηρύσσει απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, να καλλιεργεί το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας στη συνείδηση των εργαζομένων. Η χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ υποθηκεύει το μέλλον όλων εμάς και των γονιών μας, διαμηνύοντας μας σε όλους τους τόνους πως θα είμαστε οι σύγχρονοι δούλοι στο σκλαβοπάζαρο της αγοράς εργασίας.

Το μέτωπο της εκπαίδευσης είναι ανοιχτό. Το κεφάλαιο επιθυμεί διακαώς τη συνολική αναδιάταξη στο χώρο της εκπαίδευσης προκειμένου να συμβάλλει και αυτή στο ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος του, να αντλήσει κέρδος από αυτή και να μειώσει στο ελάχιστο το κόστος του, μετακυλίοντας το στις πλάτες του κάθε φοιτητή και της οικογένειάς του. Για αυτό δεν είναι τυχαία η πρόσφατη αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων αλλά και η συζήτηση που έχει ανοίξει το Υπουργείο Παιδείας για τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Και φυσικά το νέο πανεπιστήμιο που ορέγονται και ετοιμάζουν θα εναρμονίζεται πλήρως με το νέο μοντέλο εργαζομένου που θέλουν να μας επιβάλλουν. Βασικό συστατικό της συνταγής τους για τη γενιά μας είναι η ανεργία και η ελαστική απασχόληση την ίδια στιγμή που χαρίζουν στις τράπεζες άλλα 30 δις ευρώ!!


Τόσους μήνες προσπαθούν να μας πείσουν για το μονόδρομο της πολιτικής τους! Μας διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι πρέπει εμείς να “θυσιαστούμε” για την αποπληρωμή του  δικού τους ληστρικού χρέους, ότι εμείς πρέπει να σηκώσουμε τα βάρη της δικιάς τους κρίσης. Μάλιστα ΠΑΣΟΚ και τρόικα προσπαθούν να κάμψουν και να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή έχοντας και έμπρακτους υποστηρικτές τους τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Όλες οι εστίες αντίστασης και ανυπακοής που έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνονται(βλέπε κερατέα-κίνημα ανυπακοής σε διόδια εισιτήρια-συγκοινωνίες, υγεία ) μπορούν να δημιουργήσουν ένα μαζικό ρεύμα αμφισβήτησης και ανατροπής της χούντας ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ! Η απεργία στις 23/2 με την ταξική προσυγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο πρέπει  να είναι η αρχή ενός παλλαϊκού μετώπου που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική. Μπορούμε να νικήσουμε!

Όλοι στην απεργία και στο απεργιακό συλλαλητήριο την Τετάρτη 23/2 με το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο 11πμ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου