Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

"Χρυσή" πληρώνουμε την εξεταστική...


Παρόλο που έχουν προκηρυχθεί 48ωρες απεργίες στα Μ.Μ.Μ., παρόλο που έχουμε εξεταστική και είναι απαραίτητο να ανεβούμε στη σχολή αλλιώς παρατείνουμε ακόμα περισσότερο την ήδη μεγάλη διάρκεια σπουδών στη σχολή μας, παρόλο που πολλά άλλα τμήματα έχουν ανακοινώσει αναβολή της εξεταστικής για τρίτη και τετάρτη (Πληροφορική, ΑΣΟΕΕ, πολιτικό κ.α.), η διοίκηση του Τμήματος και οι καθηγητές επιμένουν να αδιαφορούν για όλα αυτά και επικαλούμενοι λόγους "προγραμματισμού" δηλώνουν ότι θα γίνουν κανονικά οι εξετάσεις.

Σήμερα, με πρωτοβουλία της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, έγινε Διοικητικό Συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου για το ζήτημα της εξεταστικής κατά την διάρκεια των απεργιών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Το Δ.Σ. πήρε ομόφωνη απόφαση να μην διεξαχθούν και να αναβληθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων της Τετάρτης (καθότι για την Τρίτη είχαν ήδη αρχίσει οι εξετάσεις μαθημάτων), ώστε να μην αναγκαστούν οι φοιτητές να πληρώσουν ταξί για να έρθουν στη σχολή (σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τα 30 ευρώ το κόστος!). Παρόλα αυτά, όταν η απόφαση του ΔΣ πήγε στο Τμήμα, ο πρόεδρος δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής της εξέτασης και με υπεκφυγές είπε ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα για αύριο σε περίπτωση μειωμένης προσέλευσης στην εξεταστική σήμερα (δηλαδή αν οι περισσότεροι φοιτητές έχουν να δώσουν 30 ευρώ, ας τα ξαναδώσουν!!! και αν αυτοί που δεν έχουν να δώσουν είναι λίγοι, δεν μας απασχολεί!!!). Έδειξε βέβαια με αυτόν τον τρόπο ότι δε δίνει και πολύ βάρος στις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου. Σημειωτέον, αυτό έχει ξανασυμβεί και σε προηγούμενη εξεταστική.



Η απεργία και οι αγώνες των εργαζόμενων στα ΜΜΜ γίνονται για να μπορούμε και αύριο να έχουμε δημόσιες ποιοτικές συγκοινωνίες για όλο τον λαό και να σταματήσουν οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στα εισιτήρια. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων, απαιτούμε ΔΩΡΕΑΝ μεταφορές για τους φοιτητές, τους ανέργους και τους εργαζόμενους που πάνε στη δουλεία τους.

Προφανώς και ΠΡΕΠΕΙ κατά την απεργία να είναι κλειστές οι σχολές (ειδικά μες την εξεταστική). Ειδάλλως επιβαρύνονται οι φοιτητές με επιπλέον έξοδα και δημιουργούνται οικονομικοί και ταξικοί φραγμοί. Σε ένα τμήμα που ο μέσος όρο αποφοίτησης είναι 7,5 χρόνια, τα μαζικά κοψίματα οργιάζουν και οι καθηγητές αρνούνται επίμονα την πρόταση για πτυχιακή εξεταστική, το μόνο που μας έλειπε είναι να πληρώνουμε 30 ευρώ για να δώσουμε ένα μάθημα..........


1 σχόλιο:

  1. ΛΕΥΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ
    ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΙΩΝΙΟΙ
    ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ...
    ΕΓΩ ΘΑ ΓΡΑΦΩ..
    ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή