Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Οι κατάλληλοι άνθρωποι, στις κατάλληλες θέσεις...

[Για τον νέο πρύτανη του ΕΚΠΑ]
 
Το ΕΚΠΑ έχει νέο πρύτανη! Ένα καθόλου τυχαίο πρόσωπο, σε μια καθόλου τυχαία θέση την κρισιμότερη για το μέλλον του πανεπιστημίου  στιγμή. Ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρώην πρόεδρος της νομικής και νυν πρύτανης του ΕΚΠΑ , έχει από καιρό δώσει τα εχέγγυα στην κυβέρνηση και την Ε.Ε. ότι μπορεί αυτός καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο να εφαρμόσει κάθε επιταγή τους στο πανεπιστήμιο.
 Ξεκινώντας από πιο πρόσφατα, ως πρόεδρος της νομικής σχολής πήρε ξεκάθαρη και χυδαία θέση εναντίον των απεργών διοικητικών απουσιάζοντας από τις συγκλήτους που θα έπαιρναν υποστηρικτική στην απεργία απόφαση, υποστηρίζοντας ένθερμα και δημοσίως την πειθαρχική δίωξη του πρύτανη και  απειλώντας φοιτητές με πειθαρχικά. Τίποτα από αυτά δεν μας εκπλήσσει αφού οι απόψεις και οι πρακτικές του κ. Φορτσάκη είναι γνωστές καθώς και η καθοριστική του συμβολή στην επίθεση που δέχονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τα λαϊκά στρώματα αλλά και στην διάλυση του δημοσίου και δωρεάν πανεπιστημίου προσφέροντας τις νομικές του συμβουλές.
Ο νέος πρύτανης είναι αυτός που:

  • Στην εκπομπή του Πρετεντέρη επιβεβαίωνε (με μεγάλη του ευχαρίστηση) ότι οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο είναι απολύτως συνταγματικές και μάλιστα δεν είναι  απαραίτητη η αποζημίωση.
  • Συμμετείχε στη συγγραφή των μνημονίων.
  • Υπήρξε πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Δ.Τ. ( του συμβουλίου δηλαδή που ανέλαβε τη δημιουργία και την στελέχωση της ΝΕΡΙΤ)
  • Στηρίζει σε κάθε του δήλωση την αναγκαιότητα ύπαρξης πανεπιστημιακής αστυνομίας.
  • Αποφασίζει μόνος του την απώλεια εξαμήνου στην νομική ,αντίθετα στην απόφαση της συγκλήτου.
Ποιος λοιπόν είναι ιδανικότερος από αυτόν για να εφαρμόσει το νόμο Διαμαντοπούλου (=το μνημόνιο στα πανεπιστήμια); Φρόντισε όμως πριν αναλάβει να μας ενημερώσει για την ατζέντα του με τις δηλώσεις του στην καθημερινή όπου τόνισε ότι ο Οργανισμός και ο Εσωτερικός Κανονισμός πρέπει να ολοκληρωθούν αμέσως, οι διαγραφές φοιτητών άνω των ν+2 ετών ξεκινούν και ότι επιβάλλεται η « Ανάπτυξη ιδίων πόρων και απογαλακτισμός από τον αναιμικό και συνεχώς μειούμενο κρατικό προϋπολογισμό. Απαιτείται γι’ αυτό κατ’ αρχάς επωφελέστερη εκμετάλλευση της σημαντικής πανεπιστημιακής περιουσίας και επανεξέταση του ρόλου της ανώνυμης εταιρείας διαχείρισής της με τη βοήθεια έμπειρων ειδικών.» Ή πιο απλά εκμετάλλευση της περιουσίας του πανεπιστημίου από ανώνυμες εταιρίες διαχείρισης και με εξωπανεπιστημιακούς “business men” ( βλέπε Τουρκολιάς –διευθύνων σύμβουλος εθνικής τράπεζας και μέλος του συμβουλίου ιδρύματος του ΕΚΠΑ) που θα επεμβαίνουν στα προγράμματα σπουδών με μόνο στόχο την απόσπαση κέρδους. Με λίγα λόγια: χαιρέτα το, το δημόσιο- δωρεάν πανεπιστήμιο που χάνεις…
Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που θέλουνε και με αυτούς θα το στελεχώσουν αλλά δεν θα τους περάσει…
A.Ε.Π.-Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου