Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η «ΘΑΛΠΩΡΗ» ΤΗΣ Ε.Ε., ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ…



Η «ΘΑΛΠΩΡΗ» ΤΗΣ Ε.Ε., ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ…

Περίπου πριν ένα μήνα στην Ουκρανία ξεκινούν εκτεταμένες διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς και γρήγορα εξελίσσονται σε ένοπλες συγκρούσεις με την αστυνομία στους δρόμους. Δικαιολογημένη η αντίθεση του ουκρανικού λαού στην κυβέρνηση Γιανουκοβιτς όπως σπεύδουν να επιβεβαιώσουν όλες οι φιλο-Ε.Ε. φωνές (Δημόσια Τηλεόραση- Πρετεντέρηδες και λοιποί) ή μήπως όχι;
     Δεν χρειάστηκε πολύ για να φανεί πως πίσω από τον «αυθόρμητο λαϊκό ξεσηκωμό» εναντίον της φιλορωσικής κυβέρνησης κρύβονταν οι όχι και τόσο αυθόρμητες κινήσεις της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. καθώς και οι δυο είχαν μεγάλες βλέψεις για την περιοχή. Η μεν Ε.Ε. ( με προεξάρχουσα την Γερμάνια) ελέγχοντας απόλυτα το κόμμα Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία με επί κεφαλής τον Κλίτσκο και διατηρώντας πολύ στενές σχέσεις με το ανοιχτά νεοναζιστικό  κόμμα Σβόμποτα, οι δε Η.Π.Α. μέσω του κόμματος Πατρίδα της Τιμοσένκο. Η Ε.Ε. θέλοντας να ελέγξει την Ουκρανία έχοντας ως προγεφύρωμά της το δυτικό – φιλογερμανικό κομμάτι της Ουκρανίας και οι Η.Π.Α. διεκδικώντας την χερσόνησο της Κριμαίας από τη Ρωσία, δίοδο προς τη Μαύρη θάλασσα και ¨θησαυρό¨ φυσικού αερίου, υποκίνησαν τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Χρησιμοποιώντας ως δούρειο ίππο τα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα Σβομποτα και τις ομάδες κρούσεις του νεοναζιστικού και παρακρατικού Δεξιού Τομέα επί εβδομάδες προκαλούσαν αναταραχές και προβοκάτσιες στο Κίεβο και σε άλλες μεγάλες πόλεις τις Δυτικής Ουκρανίας όπως το Λ’βιβ. Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει ο υπουργός εξωτερικών της Εσθονίας στις 25 Φεβρουαρίου στην υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Κάθριν Άστον, ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που αιματοκύλησαν το Κίεβο δεν ανήκαν στα σώματα ασφαλείας της κυβέρνησης του Γιανουκόβιτς αλλά ήταν ομάδες που ελέγχονταν και καθοδηγούνταν πλήρως από την εθνικοσοσιαλιστική αντιπολίτευση. Μάλλον, λοιπόν, η παρουσιαζόμενη ως εξέγερση του ουκρανικού λαού έναντι της διεφθαρμένης κυβέρνησης Γιανουκόβιτς δεν ήταν τίποτα άλλο από ναζιστικά και φασιστικά στοιχεία , που αποτελούσαν το όχημα για την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α. να βάλουν χέρι σε άλλη μια χώρα.
Εδώ χρειάζεται όμως να πούμε γιατί στην Ουκρανία και όχι κάπου αλλού. Στο έδαφος της Ουκρανίας βρίσκεται το μεγαλύτερο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου σε όλη την Ευρώπη. Αυτή την στιγμή οι χώρες της Ε.Ε. εισάγουν σχεδόν όλο το φυσικό αέριο από την Ρωσία μέσω Ουκρανίας. Άρα αυτός που ελέγχει την Ουκρανία ελέγχει και τις τιμές με τις οποίες εισάγεται το φυσικό αέριο στην Ε.Ε.. Παράλληλα στο ανατολικό κομμάτι της χώρας υπάρχουν οι μεγάλες βιομηχανίες και μεγάλα κοιτάσματα σε μέταλλα και άλλη υλικά. Μέχρι στιγμής οι Ουκρανοι ολιγάρχες που ελέγχουν και εκμεταλεύονται τον πλούτο της χώρας, βρίσκονταν πίσω από την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς και υπηρτούσαν πιστά τα σχέδια της Ρώσικης αστικής τάξης και ολιγαρχίας. Στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου συγκρούστηκαν, ουσιαστικά, η Ουκρανική ολιγαρχία με τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της ουκρανικής αστικής τάξης τα οποία ζητούσαν ένωση με την Ε.Ε. και υπηρετούσαν τα συμφέροντά της. Η κυβέρνηση στην Ουκρανία άλλαξε όταν η ουκρανική ολιγαρχία εγκατέλειψε το άρμα της ρωσικής αστικής τάξης και προσδέθηκε σε αυτό της Ευρωπαϊκής. Αυτό μεταφράστηκε, στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας, στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας από την μεταφορά περίπου ενενήντα βουλευτών που στήριζαν τον Γιανουκόβιτς και ελέγχονταν πλήρως από δύο «κεφάλια» της ουκρανικής ολιγαρχίας στην πλευρά της αντιπολίτευσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εδώ, ότι δεν έγιναν εκλογές στην χώρα και η σύσταση του κοινοβουλίου δεν άλλαξε από την μία μέρα στην άλλη, απλά βουλευτές που στήριζαν τα ρωσικά συμφέροντα άλλαξαν στρατόπεδο και τώρα στηρίζουν τα Ευρωπαϊκά και τους εθνικοσοσιαλιστές στην κυβέρνηση. Έτσι στην ουσία η ουκρανική αστική τάξη και ολιγαρχία άλλαξε μανδύα και παρουσιάζεται πλέον με άλλο πρόσωπο και Ευρωπαϊκή φινέτσα.
Οι εξελίξεις λοιπόν στην Ουκρανία κάθε άλλο παρά απελευθερωτικές είναι για τον λαό. Αντίθετα μάλιστα ανοίγουν την πόρτα στο σφαγείο της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. και δίνουν ¨καρέκλες¨ στους εθνικοσοσιαλιστές του Σβόμποντα (αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής) και του παρακρατικού Δεξιού Τομέα . Ναι, μάλιστα! Η Ε.Ε. της δημοκρατίας, ο εγγυητής της σταθερότητα , της τάξης και της ασφάλειας προωθεί με κάθε τρόπο μια ακροδεξιά κυβέρνηση με συμμέτοχη νεοναζιστών, της οποίας ο πρωθυπουργός χαιρετά δημοσίως τους οπαδούς με τον φασιστικό χαιρετισμό, οι οποίοι πλέον δεν διστάζουν να δείξουν την δύναμη τους και ¨στον δρόμο¨ σε όποιον τολμήσει να τους αντισταθεί κάνοντας ένοπλες περιπολίες στο Κίεβο, κάνοντας πογκρόμ στις μειονότητες της χώρας όπως στους Έλληνες και τους Ρώσους αλλά και στους πολιτικούς τους αντίπαλους όπως τους κομουνιστές, χρησιμοποιώντας τα εμβλήματα των ταγμάτων των waffen ss που κατάσφαξαν τον Ουκρανικό λαό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με γνωστότερο το μεγάλο πογκρόμ στο Λ’βιβ!
Η νέα μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, αποτελούμενη από την φιλοαμερκανικη ¨Πατρίδα¨, την φιλογερμανική ¨Ουκρανική Συμμαχία¨ και τα φασιστικά κόμματα Σβόμποντα και Δεξιό Τομέα , σπεύδει τώρα να εκχωρήσει τα τελευταία ψίχουλα εθνικής κυριαρχίας ανακοινώνοντας πανηγυρικά ότι άμεσα  ξεκινάνε διαπραγματεύσεις με το Δ.Ν.Τ! Η πολιτική του οποίου έχει γονατίσει αλέσει λαούς ανά τον κόσμο με τελευταίο και τον δικό μας, αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη των πλουσίων από όπου πέρασε. Παράλληλα κατεβάζει και ψηφίζει σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα, σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών, σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας (στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων) και απαγορεύει την χρήση ρώσικων ,ρουμανικών και ελληνικών από τις μειονότητες.
Στην Ουκρανία εξελίχθηκε μια οργανωμένη εξέγερση με φασιστικά χαρακτηριστικά που κλιμακώθηκε σε ένοπλο ναζιστικό πραξικόπημα το οποίο παραδίδει την χώρα υπό την προστασία Ε.Ε. –Η.Π.Α- ΝΑΤΟ-ΔΝΤ. Την προστασία αυτή την έδωσε και επίσημα ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, ο Βενιζέλος, με το ταξίδι του και την συνάντησή του με την νέα ουκρανική κυβέρνηση. Εκεί ο Βενιζέλος πήγε ως απεσταλμένος της Ε.Ε., μιας και έχουμε την προεδρία φέτος, αλλά και ως ο άνθρωπος των Αμερικάνων. Συνάντησε και νομιμοποίησε τους «δημοκράτες» ναζιστές στην κυβέρνηση, δηλώνοντας ξετσίπωτα ότι χαίρεται με την δημοκρατική, όπως είπε, αλλαγή στη χώρα. Επιπλέον η Ρωσία αποφασισμένη να μην εκχωρήσει την πολύτιμη Κριμαία και το πλουτοπαραγωγικό ανατολικό κομμάτι της χώρας στην δύση και χάσει έτσι δισεκατομμύρια μπορεί και τρισεκατομμύρια σε βάθος χρόνου, στέλνει στρατό και άρματα στην χερσόνησο και απειλεί με επέμβαση!
Το μεγαλύτερο κομμάτι της ουκρανικής εργατικής τάξης αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στις βιομηχανίες, τα ορυχεία και τους αγωγούς της ανατολικής Ουκρανίας, επίσης είναι στην πλειοψηφία της ρωσόφωνη. Μέχρι τώρα την καταπίεζε και την ξεζούμιζε η ουκρανική και ρώσικη αστική τάξη. Πλέον βλέπουν ότι τα μέχρι τώρα ρωσόφιλα αφεντικά τους άλλαξαν προσωπείο και είναι πλέον «δημοκράτες ευρωπαίοι», δεν είναι όμως μόνα τους, έχουν προσλάβει και τα νέα τους «σκυλιά», ειδικευμένα σε καιρούς κρίσης «για να βγάλουν τα κάστανα της αστικής τάξης από την φωτιά», τους εθνικοσοσιαλιστές δηλαδή στην κυβέρνηση και τον νεοναζιστικό και φασιστικό παρακρατικό μηχανισμό τους. Ο ουκρανικός λαός και η εργατική τάξη δεν έχει τίποτα να κερδίσει από το μοίρασμα της γης του στους τρεις ιμπεριαλιστές (Ε.Ε.-Η.Π.Α.-Ρωσία) που θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν κάθε κομμάτι του πλούσιου υπεδάφους της χώρας σε βάρος των εργαζομένων. Η μόνη λύση που τους έχει μείνει είναι να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του λαού και του κόσμου της εργασίας, ψηλαφίζοντας άλλους δρόμους και κόσμους χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, χωρίς πλούσιους και φτωχούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου