Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ Τετάρτη 27/03/2013


Πάνω από ένα μήνα τώρα, χιλιάδες φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του σχεδίου Αθηνά. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, πορείες και άλλες πολύμορφες δράσεις, το μήνυμα του φοιτητικού κινήματος έχει βουίξει πολύ δυνατά στα αυτιά του υπουργείου και της κυβέρνησης. Το φοιτητικό κίνημα είναι παρών και δε θα υποχωρήσει αν δεν πάρουν πίσω το σχέδιο Αθηνά και όλα όσα μας πλήττουν. Αυτό ήταν και το μήνυμα που αποτυπώθηκε πιο έντονα από τη μεγάλη πανελλαδική πορεία στις 17/3 και το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων που ακολούθησε. Εκεί όπου πάνω από 50 σύλλογοι από όλες τις γωνιές της χώρας συζήτησαν τα προβλήματά τους και αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους. Άμεσο-καθοριστικό κόμβο του αγώνα μας πρέπει να αποτελέσει η πανελλαδική φοιτητική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στις 28/3. 
Χαρακτηριστικό της δυναμικής του αγώνα μας είναι πως την ίδια μέρα με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις άρχισαν να υπάρχουν «διαρροές» από την κυβέρνηση περί εξαίρεσης πολλών σχολών από το Αθηνά, μέχρι που λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε το τελικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, αρκετές από τις σχολές που κινητοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα φαίνεται να εξαιρούνται των αλλαγών ή να μπαίνουν στη μεταβατική περίοδο. Φυσικά ακόμα και αυτές οι υποχωρήσεις σε καμία περίπτωση δεν δηλώνουν «καλή πρόθεση» από μεριάς υπουργείου. Ξέρουμε καλά ότι η ίδια κυβέρνηση που χτυπάει και επιτάσσει απεργούς, που αφήνει παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία και βάζει εμάς και τους γονείς μας να δουλεύουν για 500 ευρώ δεν πρόκειται ποτέ να νοιαστεί και να υπερασπίσει τις ανάγκες μας! Για αυτό και εμείς δεν τους πιστεύουμε! Κάθε τι που αλλάζει είναι προϊόν της πίεσης που ασκούμε εμείς με τους αγώνες μας και αντίστοιχα άσχετα τι μας λένε, η ουσία του σχεδίου Αθηνά, ακόμα και μετά τις αλλαγές που μας παρουσίασαν, παραμένει η ίδια. Γι αυτό και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους αγώνες μας μέχρι να το πάρουν πίσω! 

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η πολιτική λιτότητας της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) πλήττει, σε σύμπνοια με τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές επιταγές, την δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της. Η ίδια πολιτική οδήγησε στο θάνατο και τους δύο συμφοιτητές μας πριν 2 βδομάδες στη Λάρισα! Είναι αυτή που έρχεται να τσακίσει το μέλλον, τις ανάγκες και την εργασιακή μας προοπτική. Είναι αυτή η πολιτική που έχει φέρει τα 3 (για την ώρα) μνημόνια στην Ελλάδα, είναι αυτή που επιβάλλει στον λαό τα χαράτσια, που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, διαλύει τη δημόσια υγεία, τις συγκοινωνίες και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Είναι αυτή η πολιτική που έρχεται να διαλύσει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και να εντείνει τόσο τα επιχειρηματικά κριτήρια σε αυτή, όσο και τους ταξικούς φραγμούς. Είναι αυτή η πολιτική που δεν αποτελεί παρά μια διαρκή επίθεση στα δικαιώματά μας και στις ανάγκες μας. Και αυτή την πολιτική ήρθε η ώρα να την ανατρέψουμε! 

Παράλληλα όμως διευρύνονται και μαζικοποιούνται οι αγώνες και οι αντιστάσεις του λαού. Οι κάτοικοι στις Σκουριές δίνουν μεγάλη μάχη απέναντι στα ΜΑΤ, ΜΜΕ και την εταιρία που ζητάει μία ολόκληρη έκταση για να την εκμεταλλευτεί ως μεταλλείο χρυσού, για να διατηρήσουν το δάσος της περιοχής ανέπαφο. Αυτοί μαζί με τη σειρά άλλων αγώνων όπως η απεργία στο μετρό και στο λιμάνι δείχνουν ότι αυτή η επίθεση δεν πρόκειται να περάσει αναπάντητη. Μπροστά όμως σε αγώνες που έχουν να επιδείξουν διάρκεια, αυταπάρνηση και σθέ νος, η μόνη απάντηση της κυβέρνησης είναι η τρομοκράτησή τους. Μη διστάζοντας ακόμα και να ρίξουν δα κρυγόνα στο προαύλιο σχολείου, τραυματίζοντας παιδιά, αλλά και με εφόδους σε σπίτια και συλλήψεις αθώων πολιτών προσπαθούν να στείλουν όποιον αγωνίζεται σπίτι του. Αν κάτι όμως έχουν να μας διδάξουν αυτές οι κινητοποιήσεις είναι ότι κόντρα στην τρομοκρατία της κυβέρνησης, με τους συλλογικούς αγώνες, νεολαία και εργαζόμενοι μπορούμε να υπερασπιστούμε όλα αυτά που μας ανήκουν. 

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ! 
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ! 
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ! 
ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΟΝΕΥΟΜΑΣΤΕ! 

Τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, που εγκαινίασε την πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης, είναι πλέον σαφές ότι κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η κυβέρνηση επιχειρεί μια επιθετική κίνηση μετάλλαξης του πανεπιστημίου, τόσο με τη βίαιη εφαρμογή των νόμων Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου όσο και με μια σειρά νομοθετημάτων που προωθεί πλήττοντας τα δικαιώματά μας σε κάθε επίπεδο (βλ. σχέδιο Αθηνά). 

Το σχέδιο Αθηνά, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της πανεπιστημιακής κοινότητας το τελευταίο διάστημα, δεν είναι απλά ένα εργαλείο χωροταξικής αναδιάρθρωσης των ιδρυμάτων όπως λέει το Υπουργείο. Σίγουρα χρησιμοποιείται για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη, όχι όμως με βάση τις ανάγκες φοιτητών και εργαζομένων, αλλά με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Δίνοντας έμφαση στις σχολές θετικών-τεχνολογικών και οικονομικών επιστημών, επιβεβαιώνεται ότι χρήσιμος πια είναι αυτός που επιφέρει κέρδος για τις επιχειρήσεις. Οι σχολές κοινωνικών και θεωρητικών επιστημών συρρικνώνονται ενώ τα ΤΕΙ υποβιβάζονται προκειμένου να αποτελέσουν μαζί με τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης το νέο «πόλο έλξης» των νέων, ειδικά όσων προέρχονται από λαϊκές οικογένειες. 

Κυρίαρχη συνέπεια της εφαρμογής του σχ. Αθηνά εν τέλει, αποτελεί η όξυνση των ταξικών φραγμών ενώ παράλληλα, μέσα από τη βίαιη αναδιάταξη της σπουδάζουσας νεολαίας στη μεταλυκειακή εκπαίδευση, επιτυγχάνεται η προώθηση του νέου εργαζομένου και των προγραμμάτων κατάρτισης. Ο ρόλος του όμως δεν μένει σε αυτά. Στην εποχή της κρίσης, του χρέους και των μνημονίων, εκεί που όλοι επιστρατεύονται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για να σωθούν οι λίγοι το σχέδιο «Αθηνά» προσλαμβάνει και το χαρακτήρα εργαλείου δημοσιονομικής λιτότητας στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους. Μαζί με την ΑΔΙΠ και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα επιφέρει περικοπές στη μέριμνα, μειώσεις μισθών ακόμα και απολύσεις εργαζόμενων. Οι νέοι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων θα καλύπτονται από το Υπουργείο στο βαθμό που είναι σύμφωνοι με τα κριτήρια του κεφαλαίου. Όσοι δεν συνάδουν με αυτά ή θα αλλάζουν προγράμματα σπουδών, κατανομή πόρων κλπ ή θα βάζουν λουκέτο ή δίδακτρα προκειμένου να επιβιώσουν. Μέσα από αυτές τις αλλαγές, τα μορφωτικά δικαιώματα της σπουδάζουσας νεολαίας πλήττονται άμεσα, αφού πλέον πρόσβαση σε ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών (και κατ επέκταση επαγγελματικά δικαιώματα) θα έχουν όλο και λιγότεροι. Δημιουργείται έτσι ένας ιδιόμορφος «εμφύλιος» στη νεολαία χωρίζοντας τους φοιτητές σε προνομιούχους και μη. Ακόμη, συγχωνεύσεις τμημάτων συνεπάγονται διαγραφές φοιτητών, μείωση εισακτέων, εισαγωγή διδάκτρων ενώ παράλληλα (βλέπε το παράδειγμα της ΑΣΠΑΙΤΕ) θα συγχωνεύονται εστίες, εστιατόρια και ό,τι αφορά τη φοιτητική μέριμνα, οδηγώντας στην περαιτέρω υποβάθμιση των φοιτητικών παροχών. Ήδη, η υπάρχουσα υποχρηματοδότηση των δομών της φοιτητικής μέριμνας τις έχει οδηγήσει στα όρια της διάλυσης, καθώς δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών σε στέγαση-σίτιση-συγγράμματα-θέρμανση. 

Τέλος, τα Συμβούλια Διοίκησης, όπως αυτά θα διαμορφωθούν στο νέο χάρτη του «Αθηνά» δεν μας αφήνουν καμιά αμφιβολία για την επερχόμενη ένταση της μη δημοκρατικής λειτουργίας των ιδρυμάτων. Πλήρως αυταρχικές διοικήσεις και η δομή «καρμπόν» μιας καλοστεκούμενης Α.Ε.. Κέντρα εξουσίας μακριά από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους, που προσομοιάζουν στα κέντρα υπερεξουσίας της ΕΕ και των λοιπών ολοκληρώσεων, που θα επιβάλουν αμείλικτα το «νόμο και την τάξη» των αφεντικών τους. 

Τόσο ο Ν.4009, όσο και το Σχέδιο Αθηνά αλλά και τα νέα Συμβούλια Διοίκησης του πανεπιστημίου, όλα κομμάτια του ίδιου πάζλ, έρχονται να εντείνουν την επίθεση που δέχεται η σπουδάζουσα νεολαία και να δημιουργήσουν μία ασφυκτική κατάσταση που αποτυπώνεται ακόμα και στον «μικρόκοσμο» της σχολής μας. Ήδη κάθε εξάμηνο βρισκόμαστε υπό την απειλή του κοψίματος των δωρεάν συγγραμμάτων (κάποια από αυτά έχουν ήδη κοπεί). Από την άλλη καλούμαστε μέσα σε 3 εβδομάδες να εξεταστούμε μέσα από ένα ασφυκτικό πρόγραμμα σε ένα σωρό μαθήματα, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα το άγχος της διαγραφής στα ν+2 έτη. Αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο, το πρόγραμμα σπουδών όπως έχει διαμορφωθεί δεν αφήνει περιθώρια, ειδικά σε όσους αναγκάζονται να δουλεύουν, να συνεχίσουν ομαλά τις σπουδές τους. 

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ! 
Πλάι στην διαρκώς εντεινόμενη αντεργατική επίθεση, η κυβέρνηση και η ΕΕ, εκμεταλλευόμενοι το αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων χρόνων, αποφάσισαν να χτυπήσουν το δικαίωμα της νέας γενιάς στην εργασία. Με το σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων, που πέρασε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η κυβέρνηση έδωσε την απάντησή της στο πρόβλημα της τεράστιας ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι νέοι. Απάντησε με τη λύση της μισής δουλειάς-μισής ανεργίας για τη νεολαία κάνοντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο δώρο στους εργοδότες. 

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο δράσης απευθύνεται σε άνεργους κάτω των 29 ετών και προβλέπει την θεσμοθέτηση της πεντάμηνης πρακτικής άσκησης/εργασιακής εμπειρίας με μισθούς από 400 έως 460 ευρώ, ενώ για όποιον “φιλεύσπλαχνο” εργοδότη μετατρέψει την πεντάμηνη μαθητεία σε πρόσληψη, χαρίζονται οι εργοδοτικές εισφορές του πρώτου έτους. Ταυτόχρονα, προβλέπεται η γενίκευση της πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές και σπουδαστές όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, με μισθούς έως 340 ευρώ. 

Με τα συγκεκριμένα μέτρα, γίνεται ένα ακόμη βήμα στην ένταση της εκμετάλλευσης της νέας γενιάς από το κεφάλαιο. Γενικεύεται ο θεσμός της μαθητείας, όπου ο εργοδότης “εκπαιδεύει” τον εργαζόμενο ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες της επιχείρησης. Παγιώνεται ένα καθεστώς δουλοπαροικίας για τους νέους εργαζόμενους και μετατρέπονται οι χώροι δουλειάς σε εργασιακά κάτεργα. Ταυτόχρονα εισάγεται ο άθλιος διαχωρισμός μεταξύ «νέων» και «παλιών» εργαζόμενων, αφού οι «νέοι» θα χρησιμοποιούνται σαν μοχλός περεταίρω συμπίεσης των δικαιωμάτων των «παλιών». Αν στα παραπάνω, προσθέσουμε τις δηλώσεις του ανεκδιήγητου Πέτρου Δούκα που ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε από τους άνεργους να δουλεύουν δωρεάν, γίνεται φανερό πως το μέλλον που ετοιμάζουν για την νέα γενιά είναι αυτό της ανεργίας, της μετανάστευσης και ανελέητης εκμετάλλευσης. Της δουλειάς για ένα κομμάτι ψωμί για όσους “ξεφύγουν” από τον εφιάλτη της ανεργίας, της ζωής χωρίς δικαιώματα. Είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για το 50% της ανεργίας στους νέους, είναι αυτοί υπεύθυνοι για το ψωμί που λείπει από το τραπέζι μας, και νομίζουν πως δίνοντάς μας ψίχουλα θα εξαγοράσουν την υποταγή μας. 

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ... 
ΔΕ ΧΩΡΑΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ, ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ! 

Μπροστά στην πρωτόγνωρη επίθεση που δέχεται η νεολαία, όπου η φτώχεια και η ανεργία εμφανίζονται ως μονόδρομος, τη στιγμή που η μετανάστευση φαντάζει η ιδανικότερη λύση για την επιβίωση μας, εμείς τους απαντάμε πως δεν δεχόμαστε να γίνουμε η γενιά της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Είναι αναγκαία η καθημερινή πάλη και οργάνωση του αγώνα, ενάντια στην πολιτική που διαλύει τις ζωές μας, για να μπούμε δυναμικά τις νέες αναμετρήσεις της περιόδου. Οργανωμένα και συντονισμένα , μέσα από το όργανο πραγματικής δημοκρατίας των Φοιτητικών Συλλόγων, τη Γενική Συνέλευση, θα επιβάλουμε ότι κανένας φοιτητής δεν θα πληρώσει για συγγράμματα- σίτιση- στέγαση, ότι κανένας φοιτητής και κανένας εργαζόμενος δεν θα πεταχτεί στο δρόμο, ότι καμία σχολή δεν θα κλείσει. Με περιεχόμενο που θα χτυπάει όλους τους βασικούς πυλώνες της κυρίαρχης πολιτικής και θα έρχεται να επιβάλει την ανατροπή των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών μέτρων. Όλα αυτά για να τα καταφέρουμε χρειάζεται ένα οργανωμένο, μαχόμενο και ανυπόταχτο φοιτητικό κίνημα, που θα έχει διάρκεια, που δεν θα παραμένει κλεισμένο στο μικρόκοσμο των σχολών, αλλά θα συνδέεται με όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας, και θα συντονίζεται με αυτά. 

Η επίθεση που δεχόμαστε όλοι είναι κοινή και κοινά πρέπει να απαντήσουμε. Δεν πρέπει να μένει άλλο κάθε σχολή και τμήμα μόνο του, να βάζει μπροστά μόνο το πρόβλημά του. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που σε όλες τις άκρες της χώρας που τώρα αντιστέκονται (από τις Σέρρες, τη Χαλκίδα, το Ιόνιο και την Ιεράπετρα μέχρι την Αθήνα) πρέπει να συντονίσουν τη δράση τους και να χτυπήσουν μαχητικά και ενιαία για να μπορέσουμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδιά τους. Κόντρα σε συντεχνιακές λογικές, επιζητούμε την Πέμπτη μετά την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, να συμμετέχουμε στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων, για να συντονιστούμε με τις υπόλοιπες σχολές όλης της χώρας, να οργανώσουμε τις δράσεις μας με τους υπόλοιπους συλλόγους, στη βάση των αποφάσεων που έχουμε πάρει! 

Απαιτούμε: 
  • Ανατροπή ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου και κάθε αντιλαϊκού νομοσχεδίου. 
  • Ανατροπή του νόμου-εκτρώματος, του σχεδίου Αθηνά και των Συμβουλίων Διοίκησης 
  • Δεν πληρώνουμε το χρέος, δεν πληρώνουμε την κρίση τους 
  • Αλληλεγκύη στον Κυπριακό λαό. κοινός αγώνας ελληνικού και κυπριακού λαού ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. 
  • Κατάργηση των Κολλεγίων και κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ανατροπή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Απόσυρση των νόμων για Αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ. 
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τις σπουδές μας, για συγγράμματα, εργαστηριακούς οδηγούς και εξοπλισμούς - Καμία σκέψη για δίδακτρα και κατάργηση συγγραμμάτων. 
  • Να καταργηθεί το επαίσχυντο Σύμφωνο πρώτης Απασχόλησης για τη νεολαία. 
  • Να ανατραπεί το σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων 
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο, απαιτούμε την πλήρη κατοχύρωσή του, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. 
  • Έξω οι εταιρίες από τις σχολές. Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, χωρίς κριτήρια. Να παρθεί πίσω η απόφαση του ΕΚΠΑ για κριτήρια στη σίτιση. 
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του λαού κόντρα στην τρομοκρατία Κράτους –εργοδοσίας– Κυβέρνησης και της φασιστικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. 
Διεκδικούμε: 
  • Αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση. Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους χωρίς ταξικούς φραγμούς. 
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία, την Υγεία, τις κοινωνικές παροχές, όχι για τις τράπεζες, τους επιχειρηματίες και τις στρατιωτικές επιδρομές. 
  • Ένα ενιαίο και αδιάσπαστο πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό. 
  • Θέσπιση σε μόνιμη βάση της πτυχιακής εξεταστικής, εξέταση και των υποχρεωτικών μαθημάτων σε αυτές.
  • Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, πάσο και συγκοινωνίες για όλους. Να δοθούν κανονικά και άμεσα τα πάσο από τις γραμματείες κι όχι από τις εταιρείες. Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές παροχές. 
  • Μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση των εργολαβιών και των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. 
  • Καμία συγχώνευση-κλείσιμο ΑΕΙ-ΤΕΙ- σχολείων- νοσοκομείων. 
Αποφασίζουμε: 
  • Κατάληψη της σχολής την Πέμπτη 28/3. 
  • Άμεση σύσταση ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής κατάληψης στη βάση υλοποίησης της απόφασης του Συλλόγου. 
  • Συμμετοχή του συλλόγου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/3 με προσυγκέντρωση στις 12.00 πμ στα Προπύλαια και σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση του σχεδίου Αθηνά μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση. 
  • Συμμετοχή του συλλόγου στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων αμέσως μετά την πορεία με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους από τη συντονιστική επιτροπή κατάληψης. 
  • Δημιουργία επιτροπής των εργαζόμενων φοιτητών του συλλόγου που θα συζητά σε αλληλεπίδραση με την γενική συνέλευση. 
  • Δημιουργία χώρου ενημέρωσης του φοιτητικού συλλόγου στον διάδρομο της σχολής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου