Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πρωτομαγιά Αγώνα για την ανατροπή της Επίθεσης


            Η φετινή εργατική πρωτομαγιά γίνεται μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της βάρβαρης επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, «εκπνοής» των συλλογικών συμβάσεων, μπροστά από τα νέα μέτρα μείωσης μισθών που έχουν αποφασίσει και προαναγγέλλει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΕΕ-ΔΝΤ. Οι άνεργοι, στην πλειοψηφία τους νέοι, έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, ενώ όλοι και περισσότεροι είναι αυτοί που σκέφτονται ή έχουν ήδη μεταναστεύσει στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας. Όλα αυτά τα μέτρα που προορίζονται για το «καλό μας», τα μνημόνια, το PSI, το «κούρεμα» μας βυθίζουν όλο και περισσότερο στην εξαθλίωση. Οι μισθοί πέφτουν κατακόρυφα, η ανεργία αυξάνεται, τα εργασιακά δικαιώματα κατεδαφίζονται. Όλα αυτά για να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν είναι δικό μας. Για να συνεχίσουν να κερδοφορούν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες (ντόπιοι και ξένοι). Για να γίνει η Ελλάδα μια μεγάλη επενδυτική ζώνη, παράδεισος για τους επενδυτές, κόλαση για τους εργαζόμενους.
            Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια! Είναι μονόδρομος η ανατροπή αυτής της πολιτικής και όποιας κυβέρνησης την ακολουθεί. Είναι μονόδρομος η σύγκρουση με την Ε.Ε. και όλους όσους την στηρίζουν.  Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά την σημαία της αντίστασης. Να απορρίψουμε με αποφασιστικότητα τα τρομοκρατικά διλήμματα τύπου «ΕΕ ή χάος», ατομική σύμβαση και μείωση μισθών ή απολύσεις, θυσίες για 30 χρόνια ακόμα (τουλάχιστον) ή ακυβερνησία, χρεοκοπία και χάος. Είναι τα διλήμματα των εργοδοτών, του κεφαλαίου και του πολιτικού τους συστήματος για να μας υποτάσσουν. Για να αποδεχτούμε το ρόλο του σύγχρονου δούλου στα σκλαβοπάζαρα της μισθωτής εκμετάλλευσης και δουλείας. Το πραγματικό δίλημμα είναι: συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής τους, του σύγχρονου κοινωνικού μεσαίωνα ή ανατροπή τους. Ο πλούτος και η εξουσία στην ισχνή μειοψηφία ή στα χέρια όσων παράγουν τον πλούτο. Ο καθένας μόνος του και ηττημένος ή όλοι μαζί, επικίνδυνοι, ικανοί και αποφασιστικοί απέναντι στο συρφετό των εκμεταλλευτών.
            Εμείς στην εργατική πρωτομαγιά τιμάμε τους αγώνες που έχουν δοθεί για το 8ωρο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ζωή με αξιοπρέπεια. Αγώνες που βάφτηκαν με αίμα, κατασυκοφαντήθηκαν και επιχειρήθηκε να σβηστούν απ’ την ιστορία. Δεν τους τιμάμε με λουλούδια και γιορτές, αλλά με τους σημερινούς αγώνες μας. Γι’ αυτό και η 1η Μαΐου είναι μέρα μαχητικών διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα με μαζική συμμετοχή σωματείων, συλλόγων, μαζικών φορέων, χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας.   
            Καταγγέλλουμε την φιέστα του κυβερνητικού και υποταγμένου συνδικαλισμού που θα διοργανώσει τη γνωστή συναυλία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Πλ. Κοτζιά. Οι εργαζόμενοι, μετά από 2 χρόνια σκληρών αγώνων ενάντια στα μνημόνια και τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των δεκανικιών τους πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Και από τη στάση των δυνάμεων στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες. Αλήθεια που είναι η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εδώ και μήνες; Τι κάνει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, την ώρα που αναγγέλλονται ήδη νέες περικοπές μισθών για να δώσουμε άλλα 11 δις στους «δανειστές» τοκογλύφους της ΕΕ και του ΔΝΤ; Τι κάνουν μπροστά στη μάχη των συλλογικών συμβάσεων; Ετοιμάζονται να υπογράψουν νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση με αποδοχή της μείωσης μισθών όπως επιβάλλει η τρόικα και η δανειακή σύμβαση. Καταγγέλλουμε επίσης τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον συντονισμό σωματείων και αποφάσισαν να στηρίξουν την συναυλία της ΓΣΕΕ, καθώς και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ που για πρώτη χρονιά στην ιστορία τους δεν καλούν σε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, παρά μόνο σε μια συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο.

Καλούμε όλους τους φοιτητές στη διαδήλωση της 1ης Μαΐου, με συγκέντρωση 10:30πμ στο Μουσείο- Πατησίων, που καλούν πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου