Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Δευτέρα 27/06 στις 13:00 στο ΑΜΦ.21
1 μήνα τώρα το Σύνταγμα και οι υπόλοιπες μεγάλες πλατείες της χώρας είναι γεμάτες από κόσμο. Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι κατακλύζουν καθημερινά την πλατεία Συντάγματος και αποφασισμένοι  βροντοφωνάζουν πως η κυβέρνηση, το μνημόνιο της, οι συνεργάτες της στο «έγκλημα» ΕΕ, ΔΝΤ μετράνε μέρες...Η μαχητικότητα και αποφασιστικότητα του λαού εκδηλώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Ιούνη. Οι μαχόμενοι εργαζόμενοι απεργοί, νεολαίοι, άνεργοι, κόσμος κάθε ηλικίας απέδειξαν μια πρωτόγνωρη μαζική αντίσταση και έσπασαν στην πράξη την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, δίνοντας σαφές μήνυμα πως δεν θα εγκαταλείψουν την πλατεία παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων καταστολής να διαλύσουν την απεργιακή συγκέντρωση με αλόγιστη χρήση χημικών.
Η μαχητικότητα αυτή ταρακούνησε συθέμελα το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που  προχώρησε σε ανασχηματισμό  προκειμένου να ανασυνταχθεί και να μπορέσει να περάσει το εφιαλτικό για τους εργαζόμενους μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Το νέο Μνημόνιο 2 που περιλαμβάνει νέα ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα που αλυσοδένουν ακόμα πιο σφιχτά εμάς και τις οικογένειές μας στο σφαγείο ΕΕ-ΔΝΤ. Από κοντά φυσικά στέκεται και η ΝΔ που δίνει ουσιαστικά τη συναίνεσή της στα σχέδια ΠΑΣΟΚ και τρόικας  και ετοιμάζεται να προβάρει το κουστούμι του αυτοκράτορα και να συνεχίσει την υλοποίηση της ίδιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Όμως απέναντι στα σχέδια τους ο μαχόμενος λαός των πλατειών δίνει σαφές μήνυμα : η πολιτική τους δεν είναι μονόδρομος. Η κυβέρνηση, η τρόικα, το κεφάλαιο πανικοβάλλονται από τη μαχητική συνάντηση των πλατειών και τα εργατικά συλλαλητήρια. Η νεολαία φυσικά δεν μπορεί να μείνει έξω από αυτή τη μάχη. Ειδικά τώρα που μας ετοιμάζουν το νέο πανεπιστήμιο της αγοράς και των επιχειρήσεων που θα λειτουργεί με manager και δίδακτρα, τώρα που μας καταργούν τα δωρεάν συγγράμματα, και τις όποιες φοιτητικές παροχές(σίτιση, στέγαση), τώρα που μας λένε πως η σχολή μας θα είναι μια επόμενη Αρχιτεκτονική, ένα επόμενο ΤΕΙ Πειραιά, τώρα που  μας λένε πως το πτυχίο μας θα είναι ένα σίγουρο διαβατήριο στην ανεργία, τώρα είναι η ώρα να ξεσηκωθούμε. Να πραγματοποιήσουμε γενικές συνελεύσεις και να κλείσουμε τη σχολή μας τη μέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Να συμμετέχουμε με τον πιο μαχητικό τρόπο στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση μαζί με το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων μακριά από την ξεπουλημένη γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τις ημέρες που θα επιχειρήσει η κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει το εφιαλτικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Να βρεθούμε μαχητικά στο Σύνταγμα μαζί με όλον τον αγωνιζόμενο λαό για να πέσει αυτή η κυβέρνηση μαζί με όλα τα μνημόνια της , για να μην περάσει το σύμφωνο για το ευρώ, για να διαγραφεί το χιλιοπληρωμένο από το λαό τοκογλυφικό χρέος, για να φύγουν ΕΕ-ΔΝΤ,  για να ανατραπεί συνολικά η βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου. Την ώρα λοιπόν που όλοι αυτοί θέλουν να κάνουν τη γενιά μας να ζει μέσα στην εξαθλίωση υπό το καθεστώς της ανεργίας ή της ελαστικής εργασίας πρέπει να βάλουμε ένα μεγάλο ανάχωμα στα σχέδια τους. Να τους δείξουμε πως η δική μας γενιά είναι αποφασισμένη να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και να τους ανατρέψει!·    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τρίτη 28/6 Συγκέντρωση στο Μουσείο-Πατησίων 10πμ

Τετάρτη 29/6 Όλοι στα μπλόκα στο Σύνταγμα, στον Ευαγγελισμό και στο Καλλιμάρμαρο.


Η ανακοινωση του συντονισμού για την απεργία
http://syntonismos.blogspot.com/2011/06/48.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου