Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Η Απόφαση της Γ.Σ. του συλλόγου φοιτητών Μαθηματικού, στις 12/01/11


                Με την αρχή του νέου έτους  η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ήδη προχωρά στην εξαγγελία και ψήφιση νέων, ακόμα πιο βαθιά αντιλαϊκών μέτρων, στις επιταγές ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ. Μετά την κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, την περικοπή συντάξεων, επιδομάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την αύξηση της φορολογίας, τις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ, λιμανιών, ΟΣΕ, το παζλ των μεταρρυθμίσεων ολοκληρώνεται από το «Μνημόνιο Νο3». Τα νέα μέτρα μιλούν για κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών και τμημάτων ΔΕΚΟ, 40% μείωση στους μισθούς των υπαλλήλων τους, απελευθέρωση της παιδείας, υγείας, και ενέργειας στους ιδιώτες, μαζικές απολύσεις συμβασιούχων, κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και του εφάπαξ, δημιουργώντας μια ακόμα πιο τραγική κατάσταση. Στο τέλος της  χρονιάς η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση ενός προϋπολογισμού γενοκτονίας για τα λαϊκά στρώματα, που ορίζει περικοπές στις δημόσιες παροχές, ενώ πλήττει και την εκπαίδευση, αφού ορίζει την ιστορικά χαμηλότερη χρηματοδότηση για αυτή. Έναν προϋπολογισμό που καταργεί και επί της ουσίας τα τελευταία υπολείμματα του κράτους πρόνοιας, που βυθίζει στη φτώχια τη λαϊκή πλειοψηφία με ένα νέο σαρωτικό κύμα ακρίβειας με την αύξηση του ΦΠΑ, που μειώνει κονδύλια για υγεία, παιδεία, πολιτισμό, συμπιέζει μισθούς, παγιώνει απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλάει τις ΔΕΚΟ. Μάλιστα παρά την αφαίμαξη των εργαζομένων, το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται, προοιωνίζοντας την αναδιάρθρωση του χρέους και νέα προγράμματα λιτότητας.
                Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι μετανάστες, το πιο ευάλωτο και εκμεταλλευόμενο κομμάτι των εργαζομένων. Σε μια περίοδο ραγδαίας αύξησης της ανεργίας, όπου οι παραγωγικές δυνάμεις πλεονάζουν, η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να σπείρει έχθρα ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους εργάτες καλλιεργεί ένα κλίμα ξενοφοβίας απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ αντίθετα σε εποχές ανάπτυξης για το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις έφερναν χιλιάδες μετανάστες για να έχουν φτηνά και μαύρα εργατικά χέρια. Από κοντά τα ακροδεξιά δεκανίκια της ΛΑΟΣ και χρυσή αυγή σπέρνουν την δηλητηριώδη για την εργατική τάξη ρατσιστική ιδεολογία και στρέφουν τον κόσμο ενάντια στους εξαθλιωμένους μετανάστες, και όχι ενάντια στην ίδια την πηγή της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της μετανάστευσης. Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να «λύσει» το ζήτημα, χτίζει φράχτη για τους μετανάστες στον Έβρο (σαφώς εμπνευσμένη από την ταινία «Machete»). Το μόνο που θα καταφέρει είναι να πλουτίσει περισσότερο τους δουλεμπόρους που μεταφέρουν μετανάστες στοιβαγμένους σε βάρκες. Επίσης επαναφέρει τα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου θα στοιβάζει μετανάστες επ’ αόριστον... Έλληνες και ξένοι εργάτες πρέπει να παλέψουν ενωμένοι ενάντια στη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, ενάντια στην εξαθλίωση, την φτώχεια και τον πόλεμο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για ζωή με αξιοπρέπεια.

                                Οι νέοι, η δική μας γενιά χτυπιέται συνολικά και σε κάθε πεδίο: καλείται να σπουδάσει , να δουλέψει, να ζήσει με όρους κοινωνικού μεσαίωνα. H ελαστική εργασία χωρίς δικαιώματα, η ανεργία που βρίσκεται στο 31% στους νέους κάτω των 25 ετών, η τεράστια αύξηση του κόστους διαβίωσης διαμορφώνουν μια δραματική κατάσταση. Παράλληλα η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας έναντι της συλλογικής σύμβασης εργασίας θα οδηγήσει σε μειώσεις μισθών από 16 έως και 40% και στον ιδιωτικό τομέα.  Όμως, όλα αυτά δεν είναι μονόδρομος. Το φοιτητικό κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 κατάφερε να κερδίσει, ο Δεκέμβρης του 2008 έδειξε τη δύναμη που έχει η νεολαία σήμερα, οι εργατικές κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα τον εργατικό σεισμό της 5ης Μάη αλλά και την απεργία της 15ης Δεκέμβρη υπό το φόντο όλων αυτών των μέτρων φανερώνουν ότι εργαζόμενοι και νεολαία δεν πρόκειται να συναινέσουν σε αυτήν την πολιτική.  Ο αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ασίγαστος πόλεµος στην Κερατέα, η ανταρσία δεκάδων χιλιάδων οδηγών στα διόδια των εργολάβων είναι δείγματα ενός πνεύματος ανυπακοής, που µπορεί να γίνει πολιτικό κίνηµα ανατροπής της επίθεσης και της κυβέρνησης Η μαχητικότατη και μαζικότατη απεργία της 15ης Δεκέμβρη  έδειξε πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία κόντρα στην υποταγή και τον συμβιβασμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μπορούν να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους μέσα από τον συντονισμό των σωματείων να αποτελέσουν την εκρηκτική ύλη για την ανατροπή   της χούντας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ .

Οι εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας στη σύνοδο των πρυτάνεων στους Δελφούς συμπυκνώνει τις πραγματικές πολιτικές διαθέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της εκπαίδευσης. Ο “διάλογος” για την παιδεία σηματοδοτεί την μεγαλύτερη σε κλίμακα επίθεση ενάντια στο πανεπιστήμιο και το φοιτητικό κίνημα.

Το «Νέο Επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο»

                Η κυβέρνηση προωθώντας την πολιτική του ΔΝΤ και το Μνημονίου και στην εκπαίδευση, ανακοίνωσε νομοσχέδιο σαρωτικών αλλαγών για τα πανεπιστήμια.  Η πρόφαση της «ανάπτυξης» και της «εξόδου της χώρας από την κρίση» τους οδηγεί να παρουσιάσουν ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο που συμπυκνώνει και αναβαθμίζει όλη την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που είδαμε έως τώρα. Το κυρίαρχο στοιχείο της μεταρρύθμισης στην παιδεία είναι ότι μετατρέπει την εκπαίδευση από δωρεάν παροχή του κράτους και δικαίωμα σε παρεχόμενη υπηρεσία και μάλιστα πολύ ακριβή που στόχο έχει την απόδοση κέρδους. Σύμφωνα με την υπουργό παιδείας, τα πανεπιστήμια θα χρηματοδοτούνται από ιδιώτες, επιχειρηματίες και τοπικούς φορείς(μέσω της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη) και η διοίκησή τους θα είναι υπεύθυνη για να προσελκύσει τους επενδυτές. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ιδιώτης που θα βάλει χρήματα θα έχει προφανώς και απαιτήσεις για το τι μαθήματα θα διδαχθούν, ποιες σχολές θα ανοίξουν και ποιες θα κλείσουν, τι έρευνα θα γίνει, πόσα χρήματα θα φύγουν για φοιτητική μέριμνα και θα εκβιάζει να γίνει το δικό του. Αποκορύφωμα αυτής της λογικής και η πρόταση για ίδρυση καθηγητικών θέσεων με χορηγία ιδιωτών, όπου για πρώτη φορά η ύπαρξη μιας θέσης ΔΕΠ θα εξαρτάται από τις ορέξεις του ιδιώτη χορηγού. Θα έχουμε για παράδειγμα έδρα φαρμακευτικής της Μπάγιερ και εργαστήριο χημείας με την ονομασία MOTOR OIL. Επιπλέον η διοίκηση του πανεπιστημίου, η οποία θα κάνει και την οικονομική διαχείριση, θα αποτελείται από τον πρύτανη, εξωπανεπιστημιακούς οικονομικούς συμβούλους, μάνατζερ κτλ χωρίς τη μέχρι τώρα αυτονόητη συμμετοχή των φοιτητών!!! Τα δωρεάν συγγράμματα θα αποτελέσουν παρελθόν και θα αντικατασταθούν με ηλεκτρονικά(!) και η δωρεάν σίτιση και στέγαση θα πάνε περίπατο ελέω περικοπών στη χρηματοδότηση.
                Αλλά δε μένουμε εκεί. Για να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σαν μια σωστή επιχείρηση και οι φοιτητές πρέπει να σπουδάζουν σε ασφυκτικά πλαίσια, να μην έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, αλλά να τρέχουνε από μάθημα σε μάθημα σε υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, μαθήματα αλυσίδες-προαπαιτούμενα, καθημερινά απουσιολόγια. Έτσι το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα διαγραφής φοιτητών αν δεν περάσουν καθορισμένα μαθήματα σε καθορισμένη σειρά και χρόνο και αποτύχουν στη συνεχή τους αξιολόγηση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
                Όλα αυτά ενώ ήδη κινούνται στην κατεύθυνση εναρμόνισης με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων που κατατάσσει την εκπαίδευση σε 8 βαθμίδες και πιστοποιεί τον κάθε απόφοιτο με βάση τα κριτήρια της γνώσης, της δεξιότητας, της ικανότητας. Σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που ήδη απολύει μαζικά συμβασιούχους και εργαζόμενους απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο την παρερχομένη εκπαίδευση, νομιμοποιώντας τις δουλικές σχέσεις εργασίας που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ.
Ο αγώνας ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι αγώνας ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου που εξαθλιώνει το σύνολο της κοινωνίας. Ο μόνος δρόμος είναι ο ανατρεπτικός, ενωτικός αγώνας νεολαίας και εργαζομένων.  Καλούμε σε κοινό αγώνα  τους μαθητές που βρίσκονται σε αναβρασμό από την αρχή της χρονιάς και το ανυπότακτο κομμάτι των καθηγητών που δεν δέχονται  κανένα διάλογο μ΄ αυτούς που κατεδαφίζουν οριστικώς  ότι άφησαν οι προηγούμενοι από το δημόσιο πανεπιστήμιο. Όλοι εμείς που βιώνουμε τα αποτελέσματα της ίδιας πολιτικής που ασφυκτιούμε με τα νέα μέτρα, που βροντοφωνάζουμε και παλεύουμε ώστε το πανεπιστήμιο του μνημονίου να μην περάσει, είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο. Επίσης καλούμε σε κοινό διάλογο και κινηματικό βηματισμό το σύνολο της αγωνιζόμενης εκπαίδευσης και των καθηγητών. Το φοιτητικό κίνημα δηλώνει ότι στις μάχες που έρχονται θα βρεθεί μαζί τους, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με κάθε κλάδο που αντιστέκεται, που σπάει τη συνωμοσία της σιωπής και την αδράνεια που επιχειρούν να επιβάλουν η κυρίαρχη πολιτική και τα ΜΜΕ.

Για το ζήτημα της διδακτικής επάρκειας και της πρακτικής άσκησης στη σχολή μας

                Στα πλαίσια περαιτέρω διάλυσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων και απαξίωσης των πτυχίων μας έχει καταργηθεί και το αυτονόητο δικαίωμα των πτυχιούχων των καθηγητικών σχολών να διδάξουν σε δημόσια σχολεία. Το δικαίωμα αυτό πλέον παρέχεται μόνο μέσω του πιστοποιητικού διδακτικής επάρκειας, το οποίο παρέχεται μόνο μέσω ειδικού προγράμματος σπουδών στο οποίο περιλαμβάνεται και υποχρεωτική πρακτική άσκηση. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας έχουν αποφασίσει να μην κάνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, παρά τις μεγάλες ελλείψεις, προσπαθούν να «μπαλώσουν» αυτό το κενό με φοιτητές-«πρακτικάριους» χωρίς αμοιβή. Επίσης το Τμήμα μαθηματικών ανακοίνωσε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, που εντάσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, σύμφωνα με το οποίο η φοιτητές θα εργάζονται ως ασκούμενοι σε τράπεζες και επιχειρήσεις που αφορούν επιχειρησιακή έρευνα, πληροφορική, στατιστική κ.α. για 2 μήνες πλήρους απασχόλησης με αμοιβή 287 ευρώ! Τέτοια φαινόμενα έχουμε δει και σε άλλες σχολές, όπως στα ΤΕΙ, όπου οι φοιτητές υποχρεώνονται σε πρακτική άσκηση, εργάζονται κανονικά και αμείβονται με το 1/2 ή το 1/3 του κανονικού μισθού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα θέσεις εργασίας να μπαλώνονται από φοιτητές που εναλλάσσονται ανά δίμηνο με πενιχρούς μισθούς, αύξηση της ανεργίας και της μη-σταθερής δουλειάς και συμπίεση όλων των μισθών προς τα κάτω. Είμαστε αντίθετοι προς τέτοιου τύπου πρακτική εργασία, υπερασπιζόμαστε την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με υψηλές αποδοχές, χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, σε μαθητευόμενους-πρακτικάριους ή οποιονδήποτε άλλο διαχωρισμό.

Για το ζήτημα των καθαριστριών και των συμβασιούχων του ΕΚΠΑ

                Μέσα στο ίδιο το Πανεπιστήμιο λειτουργεί ένα καθεστώς σύγχρονης δουλεμπορίας και εργασιακού μεσαίωνα. Οι καθαρίστριες δεν προσλαμβάνονται από το πανεπιστήμιο αλλά από εργολαβικές εταιρίες υπενοικίασης εργαζομένων στις οποίες συνήθως αναγκάζονται να υπογράφουν λευκές συμβάσεις, με αποτέλεσμα να τους χρωστάνε δεδουλευμένα τα οποία δεν πληρώνονται ποτέ ή να τους κρατάνε παράνομα τον 13ο και 14ο μισθό, ενώ άλλες φορές δουλεύουν τελείως μαύρα και ανασφάλιστα. Αυτό το εργασιακό καθεστώς συμπληρώνεται από την συνεχή τρομοκρατία και τις απειλές που λαμβάνουν οι καθαρίστριες, ειδικά εκείνες που έχουν έντονη συνδικαλιστική δράση, ορισμένες από τις οποίες είτε απειλούνται με απόλυση είτε έχουν ήδη απολυθεί για παραδειγματισμό. Θεωρούμε απαράδεκτο ένα τέτοιο εργασιακό καθεστώς ιδιαίτερα μέσα στο χώρο του ασύλου. Οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι απέναντι στους συμβασιούχους και να απαιτήσουν την μονιμοποίηση τους και την πρόσληψή τους απευθείας από το πανεπιστήμιο.


…Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ…
                Σε αυτή τη συγκυρία καλούμαστε να δώσουμε την μάχη της γενιάς μας. Καλούμαστε να γράψουμε την δική μας ιστορία. Η συνέχιση των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων, η πανελλαδική και κοινωνική διεύρυνση του αγώνα είναι η μόνη διέξοδος. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουμε δυναμικό παρόν και καλούμε σε κοινό αγώνα όλη την κοινωνία. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ να διαλύσουν το παρόν και το μέλλον μας.
                Η επίθεση στην παιδεία αφορά ολόκληρη την κοινωνία και δεν είναι ξεκομμένη από τη συνολικότερη επίθεση που αυτή δέχεται. Το φοιτητικό κίνημα, οι φοιτητές και σπουδαστές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πρέπει να ανοίξουν αγωνιστικό διάλογο με την κοινωνία που ασφυκτιά, να έρθει κοντά με κάθε αγωνιζόμενο κλάδο δηλώνοντας όχι απλά την αλληλεγγύη του αλλά την έμπρακτη στήριξη σε έναν αγώνα που μόνο αν είναι κοινός κι αν ενοποεί όλα τα πληττόμενα κομμάτια μπορεί να νικήσει
                Καλούμε σε μαζικό αγώνα διαρκείας όλους τους φοιτητές-σπουδαστές, τους μαθητές και τα αγωνιζόμενα κομμάτια των καθηγητών, σε συμπόρευση με τους εργαζομένους και τα πρωτοβάθμια σωματεία για να σημάνει ξεσηκωμός! Ή θα υποταχθούμε ή θα προτάξουμε την δύναμη των συλλογικών αγώνων, αποδεικνύοντας ότι μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε αυτά που μας αξίζουν στην παιδεία, την εργασία και τη ζωή.

               ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·         Να μην Κατατεθεί το Νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου. Καμία συμμετοχή στο στημένο διάλογο
·         ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
·         Καμία περικοπή στα πανεπιστήμια και στην φοιτητική μέριμνα, τη σίτιση, τη στέγαση, τα συγγράμματα.
·         ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ - Κεφαλαίου .
·         Όχι στη σκληρή πολιτική λιτότητας που πλήττει τα λαϊκά στρώματα.
·         Κάτω το «σύμφωνο πρώτης απασχόλησης» για τη νεολαία που μας αναγκάζει να ζούμε με  € 592
·         ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.
·         Καμία σκέψη για «δόκιμους» εκπαιδευτικούς. Καμία αξιολόγηση σε σχολεία.
·         Να καταργηθεί το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας. Όχι στην υποχρεωτική πρακτική άσκηση με μισθούς πείνας για τους φοιτητές.
·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία. Όχι στο μπάλωμα των θέσεων με ωρομίσθιους, αναπληρωτές και πρακτικάριους. Κατάργηση του ΑΣΕΠ.
·         Οχι στην ιδιωτικη εκπαιδευση με οποιαδηποτε μορφη. άμεση κατάργηση του νομου για τα ΚΕΣ.
·         καμια επιχειρηματικη λειτουργεια στα αει-τει
·         Όχι στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων. Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια για ΚΕΧΑΕ (Κοινός Ευρωπαϊκός Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης). Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγας, Βερολίνου.
·         Να αποσυρθεί ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός.
·         Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του ΕΚΠΑ-Κατάργηση των συμβάσεων με τους εργολάβους-δουλεμπόρους για τον καθαρισμό του πανεπιστημίου. Άμεση και απευθείας πρόσληψη των καθαριστριών και του προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά και   1.400 ευρώ βασικό μισθό.
·         Καμία περιστολή του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Έξω οι δυνάμεις αστυνομίας από το άσυλο. Διεύρυνσή του σε εργασιακούς χώρους και σχολεία.
·         Άμεση κατάργηση των τρομονόμων  που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
·         Κάτω η κρατική καταστολή. Να καταργηθούν ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ομάδα Δέλτα. Όχι στην αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας. Να κατεβούν οι χαφιεδοκάμερες από τους δρόμους.
·         Καμία εμπλοκή των φαντάρων σε αποστολές εκτός συνόρων, καμία αγορά όπλων. Πολιτικά δικαιώματα και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των στρατευμένων. Μείωση της στρατιωτικής θητείας, πλήρης κάλυψη των αναγκών των φαντάρων.


                 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αύξηση των αποδοχών. 1400 ευρώ κατώτατος μισθός. 7ωρο-5ημερο-35ωρο. Δημόσια, πλήρη και καθολική ασφάλιση για εργαζομένους, ανέργους και νέους.
·         Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν για όλους – χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΚΕΣ. Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς οικονομικούς, εξεταστικούς φραγμούς. Κάλυψη όλων των δαπανών αποκλειστικά από τον κρατικό προυπολογισμό  για όλες τις φοιτητικές και κοινωνικές ανάγκες. Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών.
·         Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο σπουδών με κατοχυρωμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό, μοναδική προυπόθεση για πρόσβαση στην εργασία χωρίς πιστοποιήσεις και εξετάσεις.
·         Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.
·         Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μεταφορές-συγγράμματα(και οτιδήποτε αναλώσιμο) για όλους τους φοιτητές!
·         Θέσπιση πτυχιακής εξεταστικής στο τμήμα μας, δηλαδή 2 επιπλέον εξεταστικές το χρόνο ανάμεσα στις καθιερωμένες εξεταστικές για όλους τους φοιτητές που βρίσκονται επί πτυχίο. Επέκταση της διάρκειας της εξεταστικής περιόδου.
·         Άδεια με αποδοχές στους εργαζόμενους φοιτητές στις εξεταστικές περιόδους.
·         Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά. Άσυλο, στέγη και δικαιώματα σε μετανάστες και πρόσφυγες.


             ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
·         Κατάληψη της σχολής την Πέμπτη 13/01 και Παρασκευή 14/01.
·         Συμμετοχή του συλλόγου μας στην πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη 13/01, 20 χρόνια μετά τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.
·         Συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους την Παρασκευή 14/01 για να απαιτήσουμε ρητή δέσμευση ότι το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί.
·         Συμμετοχή στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15/1 στις 14:00 στα Προπύλαια.
·         Συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ το Σάββατο 15/01.
·         Νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 19/01, ώρα 13:00 στο ΑΜΦ 21.

 Το πλαίσιο κατέθεσαν από κοινού ΑΕΠ-ΕΑΑΚ και 2πρ-Αρ.Εν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου